Varberg till Bønnerup Strand

2016-07-24

Tidig frukost idag och sen iväg till Varbergs hamn, för att ta färjan över till Grenå. Råkade ut för en extremt strulig, och förmodligen narkotikapåverkad, ung man i kön till färjan. Vi kom i alla fall ombord och hade en händelselös resa över till Danmark.

Som man ser på bilden ovan var det kav lugnt på havet och definitivt ingen sjögång.

Kom av färjan utan problem och åkte till Bønnerup Lystbådehavn.
Var väldigt mycket folk och bilar där (berodde väl på att det var söndag och vackert väder). Fick i alla fall plats för husbilen intill en tysk husbil.

Gick bort till fiskaffären som ligger i bortre änden av hamnen.
Var kö långt ut på gatan där, men det gick ganska snabbt att få hjälp.
På bilden ovan ses en liten del av alla lådor med läckerheter från havet.

Köpte lite nyfritterad rödspätta med remoladsås, som vi åt upp direkt.

Sen var det dags att gå ner till havet och doppa sig. På väg ner till stranden tog vi ett kort mot en ganska full ställplats.

Gick en bra bit ut i vattnet till en sandbank där vi hittade en liten plätt att ligga på. (Som man ser på bilden var vi inte själva där.)

Då vi kom upp från stranden märkte vi att nån av badgästerna tyckte att det var ok att parkera på ställplatsen. Blev lite irriterade över detta, men försökte få plats för våra grejor så gott det gick.

Satt i skuggan och slöade tills ägaren till bilen kom. När bilen väl var försvunnen grillade vi färsk lax och spett med färska räkor.

När det blev kväll tog vi en promenad ut på piren.
Var inte många tomma platser i småbåtshamnen.

Ute på piren stod vi ett bra tag och tittade ut mot havet. Såg solen börja närma sig horisonten, men den gick i moln strax efter att kortet togs.

Dagens etapp var på ca. 15 mil, inklusive färjeturen.