Borlänge till Idrefjällens GK

2011-09-15

Frukosten åt vi inne i husbilen. Promenerade runt lite på campingen, som var ganska öde.

Man ser Dalälven flyta förbi precis utanför campingen.

Så här såg det ut om man snurrade runt ett varv på campingen. (Hade hittat en iPhone-app som gjorde det enkelt att ta 360 graders bilder.) Kom iväg vid 10:30-tiden.

Märktes att vi var på väg norrut på naturen och trafiken. Möte inte många bilar på vägen. Tydligen var det jakt på gång, för vi såg en hel del jägare ute i skogen. Förutom att vi såg en tjäder som flög upp precis intill vägen hände inget speciellt.

Var framme vid Idrefjällens GK vid 15:30. Lena och Roffe var på plats och tog emot oss. Vi ställde upp bilarna i utkanten av parkeringen, i närheten av 13:e tee. Fanns ingen elanslutning så vi fick vi köra värmen på gasol. Det var inte riktigt samma temperatur här som hemma, absolut inte shortsväder.

Lena hade bokat en golfrunda på fredagen och fixat anmälan till lördagens tävling åt oss. Så vi behövde inte göra så mycket mer än att ta det lugnt. Gick runt och tittade lite på omgivningarna, fastnade till slut i golfshopen. Einar hittade en lätt begagnad TaylorMade driver som han blev intresserad av. Testade den på drivingrangen och efter skaftbyte bestämdes det att han skulle få testa den på banan på fredagsrundan.

Efter några timmar kom de andra, totalt blev det 6 husbilar. Blev en hel del förvånade miner då Eva-Britt och Peter kom i husbil. (De hade lånat den av Peters bror.)

Några grillade kött, medan Mats och Roffe förtjust öppnade en burk surströmming. (Det var tur att vi satt ute och hade blåsten åt rätt håll.) Roffe var bussig och gjorde i ordning en riktigt fin tunnbrödsmacka med surströmming. Den åt Einar upp utan alltför mycket problem, det smakade rätt ok faktiskt (kanske lite väl salt).

Efter maten blev det kaffe med tillbehör och lottning av spelordningen för fredagens golfrunda. Bettan fick spela med Ing-Britt, Mats och Kjell. Einar fick gå i sista bollen med Gittan, Eva-Britt och Peter. Vi satt ute ett tag till, men det började regna så allihop satte sig inne hos Lena och Roffe. Mycket prat och glada skratt när vi pratade semesterminnen.

Dagens etapp var på 26 mil.