Cesenatico till Florens

2011-07-10

Var varmt och soligt redan på morgonen.

Åt frukost ute, i skuggan. Sa sen adjö till Sandra och Giulio, som har ställplatsen.

Åkte på småvägar via ”Paso de Muragilone” mot Florens. Det var riktiga serpentinvägar och massor av motorcyklister som åkte högst upp och fikade.

Man ser en liten bit av vägen skymta nedanför.

I den lilla orten Rufino svängde vi in till en vingård och köpte Chiantivin. Tog kort på en del av deras druvodlingar.

Fortsatte på småvägar till Florens och tog in på camping Michelangelo. Vi fick lite skugga av olivträden, som fanns överallt på campingen.

Var lite hungriga så vi tog varsin pizza-slice på campingens taverna och tittade ut över staden.

Gick sen bort till ”Piazzale Michelangelo” och tog kort på den berömda bron, ”Ponte Vecchio”. Fortsatte ner till vattnet och gick över bron in mot centrum.

Passerade flera gamla berömda torg och byggnader. Kom till slut till katedralen ”Basilica di Santa Maria del Fiore”. En imponerande byggnad, som arkiekten Amolfo di Cambio påbörjade år 1296. Hans tanke var att skapa den största kyrkobyggnaden i världen. Det tog flera hundra år innan den hade det utseende den har idag. Fick bara med delar av katedralen och klocktornet på bild.

På bilden ovan får man en liten uppfattning om detaljrikedomen på utsmyckningarna.

Mitt emot katedralen ligger ”Baptistery of San Giovanni”. På porten till den berättas en historia med vackra detaljer. Efter att ha beundrat katedralen gick vi tillbaka till ”Piazza Della Signoria” och åt lasagne. Gick sen tillbaka mot campingen, uppför en av de längsta trappor vi gått i.

Tog ett kvällskort från ”Piazzale Michelangelo” innan vi gick till husbilen. Satte oss under olivträden och öppnade ett rosévin som vi köpt i Rufino. Iskallt rosévin och parmaskinka är en riktig delikates om det är varmt ute. Hade alla fönster och takluckor öppna för att kunna sova i värmen. Campingen kostade 39,70 euro.

Dagens etapp var på cirka 20 mil.