Florens till Vallicella

2011-07-11

Var varmt och soligt idag med, vi åt frukost under olivträden. Plockade ihop allting och gick upp och duschade.

Hade fått grannar på bägge sidor om oss igår kväll. Fick vänta ett tag innan vi kunde komma ut från campingen (smalt, trångt och brant backe).

Åkte på lite mindre vägar genom Toscana. Var inte så lätt att stanna och ta kort. Men en del vackra vyer skymtade här och där. Har inte nämnt det tidigare, men det är en annorlunda doft här. Inte så att det luktar illa utan bara annorlunda, mot vad vi är vana vid.

Åkte in till Il Castello di Bibbione och köpte vin och olivolja. Slottet nämns redan år 997 i gamla manuskript som Castrum Bibionis. Det var då medelpunkten i en medeltidsby, omgiven av murar. Sen dess har byggnaderna förändrats en hel del av alla ägare de haft. År 1511 köptes byggnaderna av den berömde Nicolo Machiavelli och användes som jaktresidens. Nuvarande ägarinnan, som tillhör släkten Machiavelli, påbörjade 1981 en omfattande restaurering av byggnaderna. Numera är det förutom vingård även rekreationscenter.

Fortsatte på småvägar genom Chianti distriktet. Stannade alldeles efter Castellina in Chianti och tog kort på vinrankor.

Knäppte mera kort då vi stannade och fikade utefter vägen.

Ovan syns en av alla småorter, på vägen mot Siena, som knappt finns med på kartan. I Siena åkte vi in till en ”supermarket” och storhandlade. Åkte mot Grosseto och konstaterade att campingen vi tänkt ta in på var för trång för vår husbil.

Stannade på en enkel ställplats vid ”Marina di Grosseto”. Man fick gå nerhukad under en bro för att komma ner till Medelhavet.

Fast det var vardag var det ganska mycket folk på stranden.

Som vanligt hade Einar med sig en kamera, till och med i vattnet. Efter sol och bad åkte vi till Golfclub Toscana och bokade tid för morgondagen. Åkte sen till den stora terasscampingen Valicella di Lagio i Scarlina där vi stannade för natten. Campingen kostade 29 euro.

Dagens etapp var på 24 mil.