G & CC Brunstorf till Heligenhafen

2019-08-23

Tog det lugnt idag och åt ganska sen frukost.

Var rejält varmt ute då vi var redo att gå ut på golfbanan. Var ett antal 3 bollar med äldre herrar före oss, så vi fick vänta ett tag. Tyvärr var 3-bollen framför oss rejält långsam, bollen före dem var borta utom synhåll redan på hål 2. Vårt spel var tyvärr inget vidare, vet inte om det berodde på de långsamma herrarna eller värmen. Efter avslutad runda var det i alla fall otroligt skönt med en dusch.

Fortsatte sen norrut utan att råka ut för alltför mycket köer. Kom fram till ställplatsen i Heiligenhafen och hittade en bra plats.

Pratade lite med våra grannar om restauranger och de rekommenderade att vi skulle hoppa över restaurangerna närmast ställplatsen. Blev en liten promenad utefter vattnet. Tror att det var ganska dyra lägenheter i höghusen på bilden.

Fanns en hel del lägre bebyggelse också och en marina (längst till höger).

Restaurangen Anno 1800 var den som dök upp först då vi gått drygt 1 km. Vi hade bestämt att vi skulle äta schnitzel och det var inga dåliga bitar vi fick på tallriken. Enligt servitrisen vägde de drygt 300 gram styck. Vi fick dessutom in ett berg med stekt potatis på ett eget fat.


Var extremt mätta då vi gick tillbaka till husbilen. Kändes faktiskt riktigt skönt att det var en bit att gå från restaurangen. Blev en lugn kväll inne i husbilen, eftersom det var lite myggor ute framåt kvällen.

Dagens etapp var på 13 mil.
Uppställningen kostade oss 14 Euro/natt, plus avgift för el.