Heiligenhafen till Værløse

2019-08-24

Lämnade ställplatsen i Heiligenhafen och gjorde ett kort stopp på Fleggaard innan vi åkte till Puttgarden.

Var nästan inga bilar i kö till färjan, lördag förmiddag i slutet av augusti verkar vara en bra tid att åka över. Passade på att äta lunch på färjan. Överfarten gick hur smidigt som helst.

Då vi åkt några mil i Danmark kom vi fram till avfarten mot Møns Klint. Vi har funderat på att åka dit och titta varje gång vi passerat. Nu var det i alla fall dags. Var några extra mil att åka, dessutom var sista kilometrarna på en smal grusväg.

Rätt mycket folk som var där, inte bara danskar. Hoppade över själva besökscentret med utställningar, 3D-biograf m.m. Vi började med att gå upp mot Dronningestolen. Tog ett kort ner mot havet då vi kommit en bit upp

Om man vände sig åt andra hållet var det höga klippor där också. (Dessutom sken solen på delar av klipporna.)

Sen gick vi ner till stranden på Danmarks längsta trappa med 493 trätrappsteg. På väg ner mötte vi och blev också förbisprungna av flåsande danskar i vita dräkter. Det var en karateklubb som hade en träningsdag där. De hade bestämt att alla deltagarna skulle springa/gå nerför trapporna 20 gånger.

Sen var det dags att gå uppför trappan och det var betydligt jobbigare. Att ta sig upp och ner 20 gånger kändes som en omöjlighet tyckte vi. En liten del av den långa trappan syns på bilden ovan.

Efter att ha sköljt huvudena under uteduschen i husbilen fortsatte vi till Væerløse för att hälsa på Eva, Dennis, Linus och Ida.
Blev varmt mottagna och blev dessutom bjudna på hemlagade hamburgare.
När vi satt ute och pratade blev det stor uppståndelse eftersom Ida tappade 2 av sina mjölktänder.
Alla var ganska trötta, så det blev inte en så sen kväll.

Dagens etapp var på 29 mil (inklusive avstickaren till Møns Klint).