Garda till Heiligenblut

2011-07-14

Det var lika varmt som tidigare morgnar, fast himlen inte var klarblå.

Tog ett kort på ställplatsen innan vi åkte därifrån. Åkte utefter sjön, eftersom vi ville ta ett dopp.

Stannade till i Malcesine och gick ner till vattnet och badade. Som man ser på Einar var det ganska kallt i vattnet. När vi åkte vidare såg vi att vi stannat bara ett par 100 meter från camping Azzuro. Den campingen tältade vi på ett par veckor 1980 tillsammans med två kompisar. Tog småvägarna upp mot Trento, men stannade till en sista gång innan vi lämnade Gardasjön.

Kom på att vi inte fotograferat några olivfrukter, trots att vi sett såna enorma mängder med olivträd.

Ett sista kort på sjön hann vi också med att ta. Man ser att det är lite ostadigare väder på gång. När vi kom till Trento hade det börjat regna ganska kraftigt. Bestämde oss för att ta betalvägen några mil, eftersom det ändå regnade så mycket.

Kortet taget genom vindrutan då det regnade lite mindre (en kort stund). Lämnade betalvägen i Bressanone och åkte mot Lienz. Strax innan Perca mötte vi vad som såg ut som 2st go-karts på vägen. (Vet faktiskt inte riktigt vad det var för sorts fordon.)

Det hade slutat regna och solen tittade faktiskt fram då vi kom till Sillian. Men då vi kom uppför backrönet såg vi att det inte var sol som väntade på oss. Regnade på ganska ordentligt hela vägen fram till Heiligenblut, strax innan Groß Glockner.

Tog in på Nationalpark Camping Großglockner. Tog en plats på campingen ganska nära servicehuset, för att slippa gå så långt i regnet. Man kunde komma billigare undan om man ställde sig på deras stellplatz. Åt och drack riktigt gott till middag och tog det sen lugnt resten av kvällen. Vid 20-tiden hade det i alla fall slutat regna. Campingen kostade 19,90 euro.

Dagens etapp var på 34 mil.