Viareggio till Garda

2011-07-13

Var precis lika varmt idag men otroligt disigt.

Åt frukost ute, man ser på bilden att det var lite trångt för husbilen. Sen var det dags för avfärd. Det tog sin lilla tid att komma ut från platsen. Bettan och vår holländske granne dirigerade husbilen fram och tillbaka i drygt 10 minuter. Åkte sen mot Parma. Första milen var det i princip ett enda långt samhälle. Bytte bara namn lite då och då. Tydligen är stenindustri, och då speciellt marmor huvudnäringen här. Det finns hur många små marmorfabriker som helst utefter vägen. Kom ikapp en ung tjej på moped, som körde ganska sakta mitt i vägen (och vinglade lite). När vi lyckades komma förbi henne såg vi att hon satt och skrev på sin telefon samtidigt som hon körde moped!

Åkte efter ett tag upp mot bergen och tog oss vidare på serpentinvägar. Såg betalvägen, som gick på broar och genom tunnlar, längre ner.

På ett ställe var det nästan som en djungel utefter vägen.

Såg ett träd med frukter som påminner om kastanjer.

Åkte mot ”Passo Cirone” och såg, tror vi, en skogsbrand långt borta.

Alldeles innan orten Passo Cisa stannade vi på restaurang la Borella och åt en lätt lunch. Einar ville testa lite annorlunda mat och tog in ”Testaroli al Pesto” (degskivor med pesto?). Det var faktiskt riktigt gott och otroligt mättande.

Fortsatte ett tag till på slingrande småvägar. Bestämde oss sen för att åka upp på betalvägen som syns till höger i bilden.

Kom fram till Gardasjön och åkte utefter vattnet till Il Parcheggio,en ställplats i samhället Garda. Pratade med lite svenskar, satte oss sen och åt lite melon och ”Prosciuto di Parma” utanför husbilen. Satt ute en stund innan vi bestämde oss för att gå ner till sjön och titta.

Tog kort på några vindruvor på vägen ner, har ju sett många såna under resan (men inte tagit kort på druvorna).

Det fanns små prydliga gångvägar precis intill sjön. Syns kanske på bilden att himlen började bli mörk.

Satte oss ner på en restaurang och beställde in varsin glass. Det började blixtra och mullra i fjärran då vi fick in glassen. Vi njöt av glassen i godan ro, till det började blåsa upp. Dessutom började man fälla ihop parasoller och flytta in alla stolsdynor inomhus. Vi kom ihåg stormbyn från Moseldalen förra året, då bord m.m. blåste omkring. Så vi betalade och skyndade oss till husbilen, eftersom takluckorna var öppna. Åskvädret passerade nära oss, men gav inget regn. Satt ute och pratade med våra belgiska grannar tills det var dags att gå in. Uppställningen kostade 8 euro.

Dagens etapp var på 33 mil.