Geiranger till Otta

2011-07-27

När vi gick ut ur husbilarna, på morgonen, låg det ett annat kryssningsfartyg utanför. Vädret var fortfarande ganska mulet, med låga moln. Enligt väderprognosen skulle det klarna upp framåt eftermiddagen.

En del var duktiga och körde ett träningspass på morgonen.

Vi gick på promenad i Geiranger. Det var mycket backar. Följde den skummande forsen som rinner igenom campingen och knäppte kort. Man ser en del av den ganska glest belagda campingen, precis intill stranden.

Fortsatte på serpentinvägar uppåt. Svängde in på en utsiktsplats och tog kort. Som man ser blev vädret bara bättre. På en rät linje i fartygets riktning ser man Ørnvegen skymta. När vi kom till sjön Djupvatnet svängde vi upp mot toppen av Dalsnibba. (Man svänger vänster vid Djupvasshytta.) Mera sepentinvägar. Sista kilometrarna var det grusväg.

Uppifrån toppen av Dalsnibba hade man en fantastisk utsikt. Man ser att asfaltsvägen vi kom upp på, innan vi svängde mot Dalsnibba, också innehåller branta stigningar och 180 graders kurvor. Uppe i mitten av bilden ser man Geirangerfjorden, med en liten vit fläck (kryssningsfartyget).

Vi åt lunch utanför husbilen, ungefär 1500 meter över havet.

Efter att ha ätit oss mätta gick vi och beundrade utsikten lite till. Kändes konstigt att kunna titta ner på molntussarna när dom kom glidande uppför berget.

På vägen ner såg vi några cyklister som fick jobba rätt duktigt för att ta sig upp. När vi kom ner till sjön Djupvatnet kom nån på att vi skulle bada i den. Det såg ruskigt kallt ut, med snö som rasade ner i vattnet här och var. Alla utom Anna-Greta och Arne bytte om till badkläder. Micke doppade sig först av alla, och kom väldigt snabbt upp igen.

Ovan har Bettan och Sandra precis doppat sig, man ville absolut inte vara i så länge. (Bara Stefan som plaskade omkring jättelänge i det iskalla vattnet.)

Einar doppar sig, i det iskalla och otroligt klara vattnet, på kortet ovan. Det var det absolut kallaste vi nånsin badat i. Sandra tyckte att det till och med var värre än att bada i en isvak.

Fortsatte genom ett vackert solbelyst landskap. Passerade flera forsar, en av dem på bilden ovan. Efter några timmar kom vi fram till Otta camping där vi stannade för natten.

Det var riktigt soligt och varmt fast det var kväll, så middagen avnjöts utomhus.

Dagens etapp var på 16 mil.