Otta till Karlstad

2011-07-28

Solen sken på oss idag också när vi vaknade.

Frukosten åt vi utomhus.

När alla duschat och disken var undanstökad var det dags att åka vidare. Knäppte ett kort på den ganska glest belagda campingen. Man ser att det börjar bli mulet igen. Fortsatte en liten bit till på väg 15 fram till Europaväg 6.

Efter några hundra meter kom vi till stället där vattendraget som passerar campingen går ihop med ett annat. Det såg riktigt märkligt ut, eftersom vattnet i vattendraget från campingen hade en blågrön ton
medan det andra vattendraget var mera blåsvart. Efter ytterliggare några hundra meter var allt vatten blågrönt. Passerade flera mindre regnskurar på vägen mot Sverige.

Då vi stannade i Gudbrandsdalen hörde vi åskan mullra i fjärran. Fortsatte resan utan problem fram till Charlottenberg där vi stannade och tankade samt handlade mat. Passade också på att äta innan vi åkte vidare till Karlstad där vi stannade på Caravan Club campingen Skutberget. Efter att vi checkat in ville vi bada. Det var inte så lätt som man kunde tro. Gick rakt ner från campingen, men där var bara en smal ränna upptagen i vassen och det såg gyttjigt ut. När vi stod där hamnade Bettan och Einar i ett moln av svärmande myror. Det såg ut som nånting hämtat ur ”Fear factory”, eftersom huvuden och ryggar hade 100-tals myror som kröp omkring. Lyckades få bort alla myror och tog oss väldigt snabbt därifrån. Hittade en badplats med sandstrand längre bort, som också hade svärmande myror.

Gick ytterliggare 50 meter till en myrfri sandstrand, där vi äntligen kunde bada.

Då vi gick från badet hade det börjat skymma. Hittade en genväg, genom skogen, då vi gick tillbaka till husbilarna. Satt ute och pratade ett tag innan det var läggdags.

Dagens etapp var på 42 mil.