Golf på Black Mountain

2010-03-11

Idag fick vi kliva upp riktigt tidigt (innan solen gått upp). Gick ganska bra fast det blev strömavbrott inatt, p.g.a. åskvädret. Vi vaknade vid 1-tiden av att det var lite väl varmt inne, och alldeles kolmörkt ute. Strömmen var tillbaka nån gång vid 2 och då kunde vi dra igång luftkonditioneringen igen. Vi tog bara 1 moppe till Chang Corner, där bussen väntade. Vi var 43 stycken golfare som skulle iväg. Idag hittade inte chauffören på några extrarundor utan åkte direkt mot målet. När vi kom fram till Black Mountain Golf Club stod en liten folkmassa och väntade på oss (43 caddies). Bettan’s caddie kallade sig för Lek och Einar’s caddie kallade sig för Sang.

Efter att vi bytt om gick vi och åt lite grann. Tog kort på alla våra väntande golfbilar först.

Mats laddar upp med bruchetta och Chang.

Bettan testar toast skagen och mineralvatten. När vi var färdiga i restaurangen blev vi skjutsade till övningsgreen och driving range av våra caddies.

Einar spelade med Eva-Britt, Åsa och Lelle (nygift). Efter lite väntan var det dags för Einar’s boll. Ingen i bollen behövde skämmas för första utslaget. Banan var fantastiskt fin, med otroligt snabba greener. Vädret var disigt med lite vind som svalkade.

Efter att vi hålat ur på hål 2 blev det kö till nästa hål. Passade på att ta kort på tvåan’s green. Alla skötte sig hyfsat fram till hål 9 där vi hann med en snabbfika innan det var dags att gå vidare.

På hål 11, ett par 3 hål på 147/104 yards, var det närmast hål som gällde. Inget enkelt hål, med green omgiven av vatten. Bilden tagen från blå tee. Åsa kom riktigt nära (vann damernas deltävling) och Einar hamnade på nedre plattån.

Fick vänta lite på bollen framför igen och tog mer kort. Ovan hål 14, ett svårt par 3 hål på 165/141 yards. Från golfbanan såg man lägenheter och hus. Ett av dom ägs av Johan Edfors, som vi såg på driving range. Enligt caddien kostar de 45.000.000 THB (10,57 miljoner SEK).

Lelle med caddie.

Einar med caddie.

Bettan och Eva-Britt (som gick i samma boll som Pelle och Göran) ville också vara med på bild.

Vi kom ikapp bollen framför och tog kort på dem. Ing-Britt, som vann damernas längsta drive, längst till vänster. Efter avslutad runda var det dags att ge caddien ”dricks” (200 THB (47 SEK)) och gå upp till duschen.

En stunds relax och sen var det dags för buffé, tillagad av en svensk köksmästare. Maten smakade fantastiskt bra, och alla var garanterat mätta och belåtna (kanske inte med golfspelet).

Sen var det dags för prisutdelning. Lena och Roffe, som hade ordnat allting höll i den också. Efter prisutdelningen blev det lite shoppande i butiken och sen buss hem till byn. Kom hem ganska sent, så det kändes rätt naturligt att bara gå i säng.