Båtutflykt till Ko Chan

2010-03-12

Idag behövde vi inte sätta klockan på ringning. Vi skulle iväg på båtutflykt, men skulle inte samlas förän klockan 10 på Chang Corner. Eftersom det var gott om tid åkte Einar bort till Foto affären. När han kom dit höll mannen på att blåsa på kameran med en hårtork för att få bort fukt. Efter lite diskuterande skruvades kameran upp och plockades isär lite mer än tidigare. Torkade bort ännu mer vatten och blåste med hårtorken en bra stund, men kameran var fortfarande död. Einar gav honom i alla fall 100 THB (23,50 SEK) för att han offrat tid på kameran.

Tog kort på motorvägen (kamerabutiken till vänster). Det är lite spännande att åka där, om man vill korsa vägen. Vägrenen innanför vita heldragna linjen, används för trafik åt båda hållen (mopeder och fotgängare). Om man vill över vägen finns det U-svängs avsnitt för detta. Då får man lägga sig i ytterfil och sen stanna i mittremsan. När Einar kom hem la vi kameran i soffan på terassen, med öppen batterilucka.

Vi tog bara 1 moppe till Chang Corner där en skolbuss väntade för att ta oss till havet.

I skolbussen hade man lite annorlunda ventilation (notera fläktarna i taket). När vi kom till hamnen väntade 2 båtar på oss. En av dem var ganska stor och fylldes med folk, dricka och mat. Den andra hade bara plats för 4 turister och gick betydligt snabbare. Vi hamnade i den stora båten, som gick ganska tungt eftersom den var rätt hårt lastad.

Det var ganska grunt i hamnen och när kapten drog på yrde vattnet rejält från propellern.

Det var trångt vid utfarten från hamnen och vi fick ”knuffa” undan en av alla fiskebåtar som låg där.

Bettan och Ing-Britt njöt av båtturen (Einar tyckte att det gungade lite väl mycket bitvis).

Efter ett tag kom vi fram till den lilla ön. De som åkt i den lilla båten var redan där. Vi fraktades iland med den lilla båten och fick vada sista biten in till stranden.

Såg till att vi fick vara med på en bild. Aktiviteten idag gick ut på att umgås, sola, bada, äta, dricka och må bra. Vi fick chansen att åka runt ön med den lilla båten. Enligt vad vi hört vaktar man fågelägg på ön. Äggen används till penicillin-framställning och är värdefulla.

Kan inte påstå att det är några lyxhus som vakterna bor i. Det är otillgänglig natur och fåglarna får inte störas. Så all transport runt ön sker med båt.

Det finns en liten by på ön (med betoning på liten). Vi hade rejält med mat (och dryck) med oss. Började med kyckling och nudlar.

Efter nån timme drog man igång en kolgrill och grillade bläckfisk, räkor, tonfisk och grillspett (med kött). Efter maten såg grabbarna från Vansbro till att det blev underhållning.

Kenneth började med att värma upp oss, tacksam publik så det var inga problem.

Publiken var rejält engagerad och sjöng med till många av låtarna.

När det var dags för Stefan att ta över, var det fart på publiken och det var inga problem att få en doa-kör.

Efter en helt fantatstisk dag började solen gå ner och man ville att vi skulle gå i båtarna. Det var hög stämning i bussen på vägen hem och det var definitivt ingen som sov. Konstigt nog var vi lite småhungriga när vi kom tillbaka till Chang Corner. Några av oss åkte in på restaurang Kaew och käkade. Sen satt vi och slöade hemma på Colibri någon timme innan det var läggdags.