Marknad vid gränsen mot Burma

2010-03-13

Sovmorgon idag igen. Klockan 10 skulle vi åka till en marknad vid gränsen till Burma. På skoj stoppade vi i batteriet i den vattentäta kameran, märkligt nog verkade den funka. Åkte iväg till Chang Corner för vidaretransport till marknaden. Lena hade beställt 2 minibussar, som körde oss dit.

Tog ett kort på Bettan vid gränsen mot Burma (kanske står det Burma på portalen). Burmeserna som säljer saker på marknaden får passera gränsen och gå till marknadsområdet, men inte längre.

I marknadsstånden närmast gränsen var det mest burmeser som sålde varor, det var lite lägre priser där. Einar köpte ett par shorts, i lite enklare tyg, för 50 THB (12 SEK).

När vi gick längst bort ropade man att vi inte fick gå där. Antagligen för nära Burma. Tog i alla fall ett kort.

En hel del barn som satt med och sålde olika varor. Det var otroligt mycket folk, och ansträngande varmt, på en del ställen.

Men på baksidan av marknadsstånden syntes det inte att det var sån trängsel och kommers. Einar köpte ett par ”äkta” RayBan solglasögon för 79 THB (19 SEK) och ett par shorts till för 200 THB (47 SEK). Bettan köpte 2 jättefina strandklänningar för 600 THB (144 SEK).

Sen hittade damerna ett stånd med väskor som tilltalade dem. Det köptes flera stycken. Gick runt och tittade lite till i värmen innan vi satte oss och tog en kall dricka (läsk). När det var dags att betala frågade Lorentz vad han skulle betala (för honom och Yvonne). Man nämnde en struntsumma, motsvarande några få SEK. Sen ville Einar betala, för honom och Bettan. Då visade det sig att Lorentz betalat för oss allihop. Efter en runda till på marknaden hoppade vi in i minibussarna och gav oss iväg tillbaka till Huay Yang. När vi kom dit var det dags att för lunch. Vi åkte iväg till ett ställe som bara hade en rätt: nudelsoppa.

Det var vi och en massa thailändare där, inga turister alls. 2 nudelsoppa och 2 stora 80 cl flaskor med vatten kostade 50 THB (12 SEK). Efter lunchen tänkte vi åka ner till hamnen, men lyckades köra lite fel och kom till en återvändsgränd. Det var varmt och svettigt så vi struntade i att leta så mycket utan åkte hem mot poolen istället.

På vägen tillbaka stannade vi till och knäppte kort på några som jobbade med nättilverkning.

Tog med vattentäta kameran till poolen för att testa den och den funkade bra, ett tag (20 min blev för mycket). Vi träffade Eva, vår granne, i poolen. Hon sa att det var OK att använda deras bredband.
Gick hem och konstaterade att det funkade jättebra att komma åt internet. Däremot hade vår hemsida pajat, eftersom ComHem än en gång fått störning på bredbandstjänsten. Einar ringde hem till Sverige och fick tag på Micke, som åkte hem och konstaterade att bredbandet var helt dött.

Vi hade lämnat in massor av kläder på tvätt igår morse. Idag kom en ung tjej på moped tillbaka med all tvätt. Allting, utom funktionströjor och strumpor, var struket. Dessutom låg tvätten i förseglade plastpåsar.
Tvätten kostade lite drygt 300 THB (72 SEK).

Lena hade beställt mat, från restaurang Kaew, till Chang Corner så vi åkte dit. Tanken var att vi skulle äta och sen kolla på V75. Vi hade köpt en andel för 500 THB (118 SEK). Maten var, som vanligt, jättegod och det mesta tog slut. Sen jobbade Einar för fullt med att flytta hemsidan till Loopia. Lyckades i alla fall få över Thailandsresan, får ta resten då vi kommer hem.

2 ”hackers” funderar över internets för- och nack-delar. När det var dags för V75 var det riktigt spännande i 3 lopp, sen förstörde en högoddsare chansen. Roffe, som gjort raderna, hade dock lyckats pricka in resten. Så det blev drygt 580 SEK/andel. Klart godkänt, eftersom vi landade på plus. När vi kom hem tog vi ett kvällsdopp i poolen och tittade på stjärnhimlen. Konstaterade bl.a. att karlavagnen var upp och ner. Sen var det läggdags.