Golf på Furnas GC och besök i Terra Nostre Garden

2006-03-17

Idag hade Einar rätt hög feber och rejält ont i halsen. Vi hade en betald golfrunda inbokad, så Einar tog en magnecyl och hoppades att den skulle hjälpa. Tog oss till golfbanan i Furnas på samma slingriga vägar som sist.

Mitt inne i Furnas fanns det ett stort bubblande hål.

En bit bort fanns en mindre bubblande pöl där man tydligen kunde lagade mat.

Eftersom Einar fortfarande kände sig febrig tog vi en golfbil idag.

Einar slår ut på hål 1. Det blev lite omständigare att ta sig runt med golfbil, man fick inte köra var som helst. Tog oss i alla fall runt banan med hyfsade resultat. Eftersom vi ändå var i Furnas tog vi oss till den botaniska trädgården Terra Nostra Garden. Det kostade pengar att gå in, kommer inte ihåg hur mycket. Fast det inte var riktig vår ännu fanns det en hel del grönska och lite utslagna blommor.

Små bäckar och dammar var det ganska gott om.

Mitt i parken ligger ”ungdomens källa” som innehåller gult järnberikat vatten. Vattnet har en naturlig temperatur på cirka 35 grader. Vi simmade runt ett bra tag bägge två.

Efter det uppfriskande badet gick vi runt och tittade. Bettan framför en gigantisk ormbunke.

Efter besöket i Terra Nostra Garden åkte vi ner mot kusten och österut mot Villa Franca Do Campo. Stannade på en höjd ovanför samhället och tittade. Den lilla vulkanön heter Ilhéu da Vila. Det sägs att det är flera 100 meter djupt mellan den lilla ön och huvudön.

Hittade ett kloster med en annorlunda väg upp till ingången.

   

Fortsatte runt och turistade. Hamnade på en otroligt brant väg som vi tog oss upp för (45% lutning står det på skylten). Efter en riktigt trevlig dag åkte vi hem till hotellet. Kanske var ungdomens källa nyttig att bada i, eftersom Einar’s förkylning försvunnit nästan helt.