Jagar vackra vyer

2006-03-16

Ingen golf inbokad den här dagen och riktigt fint väder, lite soldis bara.
Tog en promenad genom samhället, söderut, ner mot havet.

Stannade och tog kort då vi kommit till utkanten av Nordeste.

Hittade en liten väg som gick ner till vattnet. Vädret växlade verkligen fort. Ena stunden var det blå himmel och någon minut senare var det alldeles grått.

På klipporna såg man verkligen att det är en vulkanö. Plötsligt var det blå himmel igen och vi satte oss i lä en stund och njöt av värmen från solen.

Gick tillbaka genom samhället och passerade ett litet torg där man planterat massor av penséer. Bestämde oss för att åka upp på lite högre höjd för att kunna se lite mer av ön.

Medan vi åkte blev det väldigt molnigt och när vi kom upp var vi i höjd med molnen.

På vägen ner fick vi stanna och släppa förbi en massa kor.

Man blev inte klok på vädret, plötsligt var himlen alldeles blå igen. Vi svängde in på en rastplats/minipark och gick runt lite.

Åkte vidare och hittade en smal väg som verkade leda till en utsiktspunkt. Vägen blev bara sämre och smalare och vi funderade nästan på att försöka ta oss tillbaka. Men i så fall hade vi fått backa, eftersom det inte gick att vända på vägen.

Kom upp till utsiktspunkten och kunde konstatera att det blivit rejält monigt igen. Det fanns en mycket finare och bredare väg dit, och vid infarten till vägen vi tagit stod en varningsskylt. Man såg i alla fall Nordeste och Atlanten långt borta. Nu hade vi tröttnat på att jaga fina vyer och Einar började dessutom känna sig febrig. Åkte tillbaka till Nordeste och köpte en flaska whisky för Einar’s ömmande hals. Åt middag på hotellet och tog det lugnt.