Gyllene Uttern till Glimåkra

2009-07-17

Bettan vaknade strax innan klockan skulle ringa, 06:55, så det var bara att klättra ner. Efter lite frukost åkte vi mot Gränna GK. Fast klockan bara var strax efter 8 på morgonen var det redan ganska varmt. Tyvärr fick vi gå själva, det är alltid lättare att spela en bana om man har en hemmaspelare med sig.

Ovan ser man Einar förbereda slag 2 på hål 4 ett par 5 på 515/460m. Ett ganska svårt hål (index 1) som lutar vänster fram till en bäck, från bäcken går hålet uppåt.

Vi spelade hyfsad golf och när vi kom till fika-stugan vid 9:ans tee hade vi båda 16 poäng. Vi tog inte så många kort på banan, men vi tyckte båda att det är en otroligt vacker och rolig bana. De flesta hålen har kuperade fairways, som böljar fram, och ondulerade välskötta greener.

Ovan ser man Bettan slå ut på hål 9, ett par 5 på 480/416m, till höger i bild. Kortet är taget från gul tee på hål 9.

Det blev bara varmare och varmare, vilket märktes på vårt spel (vi tappade lite på slutet). Efter rundan gick vi upp och åt en ”dagens” på golfrestaurangen, helt OK. Sen var det riktigt skönt att duscha.

Sen åkte vi till A6 och handlade lite småsaker som behövdes innan vi fortsatte mot Glimåkra. Färden fortsatte sen utan problem, ända fram till Osby, där det tråkiga hände. På Kristianstadsgatan har man ett farthinder som gör att vägen blir smalare. Där var vi tvungna att väja för en bil som höll ut lite väl mycket, då fastnade husbilen mot ett par stora järnpinnar. Dörren på bodelen blev demolerad och gick inte att öppna, dessutom gick plasten nedanför själva karossen i massor av bitar.

Bilden ovan visar en del av skadorna, som tyvärr blev ganska stora trots den låga farten. Bettan samlade ihop alla plastbitar som låg kvar och ganska deppiga åkte vi vidare mot Glimåkra.

Det var i alla fall kul att träffa Eva, Dennis och Linus igen. De bjöd på en otroligt god rostbiff som de tillagat i utegrillen. Vi sjöng och hurrade för Dennis som fyllde år (17/7).

Efter maten gick Einar ut och, med hjälp av en stor hammare, riktade upp dörren så att den gick att öppna något så när. Dennis hörde, på radio, att det skulle komma rejält med regn under natten. Han kom på att de hade en rulle silvertejp.
Så Einar och Dennis fortsatte att banka och tejpa på husbilen, och lyckades väl ganska bra. Se bilden ovan.

Einar och Bettan bokade golftid, imorgon lördag, på Östra Göinge GK. Sen satt vi och pratade ett par timmar, innan Eva och Dennis plockade fram sitt Wii spel. Det var kul, men det blev ganska sent.