Hameln till Vellmar

2015-07-26

Gårdagens storm hade bedarat så vi gav oss ut på stan efter frukosten.

Ortens konserthus hade inte helt oväntat ett namn som anspelade på en berömd saga.

Som man ser på bilden var vädret riktigt skapligt, blåser bara lite.

Man hade gatstenar med råttor som pekade ner mot floden.

Tog oss till rådhuset eftersom det skulle finnas en staty med råttfångaren där. Hittade den, men den var väl inte så imponerande.

Tog oss sen upp i kyrktornet, på smala trappor, för att få lite bättre vy över stan. Ställplatsen ligger intill den stora gula industribyggnaden högst upp, något till vänster om mitten.

Vi var uppe vid fönstren ovanför mitten av kyrktornet då vi blickade ut över stan.

Utanför kyrkan uppförde man, inte helt oväntat, en pjäs om råttfångaren. Vi kollade ett tag och satte oss sen på en uteservering för att äta lite lunch.

Tillbaka vid ställplatsen tömde och fyllde vi tankarna.
Då vi skulle fortsätta blev det lite trist.

Först hördes ett relä klicka jättemycket innan det slutade och sen hördes en skarp varningssignal 1 gång/sekund. Hade hört talas om att givaren som ser till att fotsteget går in kan stöka och det var en sån signal som hördes. Provade alla möjliga alternativ, men så fort man startade motorn hördes tutandet. Bläddrade i manualen till husbilen och såg att det skulle finnas en expert på vår husbil i Vellmar.

Så vi tog ut en ny färdväg och gav oss iväg, eftersom allt verkade funka som det skulle. Hittade en (gratis) ställplats 1,5 km från husbilsfirman.

Dagens etapp var på cirka 12 mil.