Vellmar till Mayschoß

2015-07-27

Efter frukost gav vi oss av till Reisemobile von Bredov för att förhoppningsvis få hjälp med husbilen. Direkt då vi gick in och förklarade vårt problem började man försöka hitta en lösning.
Efter lite telefonsamtal plockades en säkring bort.

Det som hände då var att vi måste använda strömbrytaren vid dörren för att få in fotsteget. Tidigare hade det ju åkt in automatiskt då motorn startades. Kändes inte som något problem, efersom vi slapp lyssna till en varningston 1 gång/sekund.
Tydligen är det en sensor på Thules fotsteg som kan sluta fungera om den blir för blöt. Man var ganska säkra på att vi skulle kunna sätta tillbaka säkringen efter några dagar. Vi tackade för hjälpen och gav oss iväg.

Då vi kom till Bonn passerade vägmätaren 500 mil precis då vi åkte över Rhen (klockan var då 15:00)

Lite drygt en halvtimme senare kom vi fram till Mayschoß, där vi ställde upp husbilen på en ställplats.

Vi hade med oss falukorv och annat som behövdes för att göra en otroligt god korv Stroganoff. Blev middag i solen utanför husbilen.

Gick på promenad i byn efter maten. Förra året var vi in på restaurangen på bilden och åt riktigt god mat, får se om det blir så i år också. Då vi kom tillbaka till ställplatsen var vi totalt 13 husbilar som stannat för natten.

Satt ute en stund, tills det började regna. Blev en fin regnbåge precis utanför.

Dagens etapp var på cirka 30 mil.