Hässlegårdens GK till Eslövs GK

2009-07-21

Einar vaknade strax efter 5 på morgonen och hade sen svårt att somna om. Bettan vaknade lite senare och vi bestämde oss för att gå ut på golfbanan. Precis när bägge 2 klätt på sig började det störtregna. Bara att gå och försöka sova igen.
Lyckades somna om och när vi vaknade var det lagom att äta frukost och gå upp till receptionen. Damen i receptionen kände igen oss och frågade om vi blivit blöta igår. Hon hade varit hemma när åskan gick, men ändå hört att det var nära, och föreslog direkt att vi skulle spela en ny runda.

Vi gick ut klockan 09:15 i halvklart väder. Ovan syns några nybyggda hus vid hål 7. Spelade lite sämre än igår, men hade ändå hyfsade resultat efter 9 hål.

Tog ett kort, bakåt, från röd tee på hål 10. Husbilen står på gräsmattan till höger bakom kullen. Vi fick vänta lite på 3 damer framför oss, men det var ok eftersom det inte regnade.

Ovan ser man ut över hål 13 som hade mycket vatten på höger sida, med hål 3 till höger.

Stilstudie på Bettan vid hål 16’s utslag.

Precis när vi var klara kom det en kort störtskur, som vi väntade ut under några träd. Efter att ha duschat åkte vi vidare mot Eslövs GK. När vi var på väg från golfbanan mötte vi Andreas, på cykel, som berättade för oss var vi kunde hitta en Coop stormarknad.

När vi kom till Eslövs GK stod det 2 husbilar på parkeringen, så vi ställde oss bredvid. Efter ett tag åkte den ena husbilen, den längst bort, så vi tog den platsen istället. Gick upp till receptionen och bokade tid 07:45 imorgon (det var ont om tider).

Vi åt en delikat middag med burritos som vi fyllde med kyckling, avocado, tomat, purjolök, sallad, bredbar grevé och het salsa. Den sköljdes ner med en väl kyld Riesling, från Zell (i Moseldalen). Just då var det runt 22 grader och klarblå himmel, så vi satt bara och njöt av tillvaron.

Ett litet orosmoln var att vi fick e-mail som sa att det inte gick att ordna den bil vi skulle hyra i Nya Zeeland. Vi var ju rätt nöjda med att allt var bokat och klart innan vi åkte.