Glimåkra till Hässlegårdens GK

2009-07-20

Solen sken på oss idag när vi gick upp. Frukosten åt vi inne i stugan. Dennis och Einar åkte in till Osby och handlade några brädor och mera silvertejp. Brädorna sattes upp på garaget/uthuset istället för några som var lite dåliga.

Dennis och Einar förbereder.

När brädorna satt på plats förbättrade vi lappningen av hålen i husbilen med mera silvertejp. Sen åt vi lunch och fikade. Efter det var det dags för Eva, Dennis och Linus att åka till Hässleholm och hämta ”mormor”.

Vi passade på att ta ett kort på allihop innan avfärden. Vi fortsatte till Hässlegårdens GK som ligger i Hässleholm och har uppställningsplats för husbil/husvagn. Egentligen tänkte vi spela först imorgon (tisdag), men det var så fint väder så vi bokade tid 16:00.

Vi hade tur och fick sällskap med Lennart, som var ”hemmaspelare”. Einar och Lennart väntar på att få slå ut. När vi var på väg mot hål 3 ringde en kompis till Lennart och frågade om han fick gå med sista 9 hålen. Vi sa att det var helt OK.

Himlen blev bara mörkare och mörkare. När vi kom till hål 5 såg det ut som om det skulle bli oväder.

Einar slog i alla fall ut.

Bettan slog också ut.

Vi fortsatte spela, och åskan hördes långt borta. När vi kom till hål 6 började det regna, stora tunga droppar. Hann spela klart hål 7 och slå ut på hål 8 innan regnet började vräka ner. Såg en blixt och hann räkna till 6, men bestämde oss ändå för att gå till klubbhuset. När vi var på väg till klubbhuset blixtrade det och smällde samtidigt. Då ökade vi takten en hel del. Det kom 2 blixtar till med åskknall samtidigt, så vi gick in på restaurangen och beställde mat. Träffade på Lennarts kompis, Andreas, som bodde på cykelavstånd från banan. Åt en helt fantastisk ”pasta carbonara”, nersköljd med öl/cider. Satt och småpratade lite om allt möjligt, och väntade på att regnet skulle avta. Vi väntade ytterliggare 30 minuter, men det fortsatte att regna ganska kraftigt. Så vi bestämde oss för att lägga ner golfandet för idag, lite synd eftersom banan var ganska trevlig. Hoppas att vi kan återuppta (eller börja om) rundan imorgon bitti.

Gick till husbilen och satte oss med varsin bok.

Pratade lite med Micke i telefonen, verkar vara lite bättre väder hemma. Förmodligen tittar vi på SVT på webben, för att kolla in vädret. Sen får det bli nån film.