Hässlegårdens GK till Tomelilla GK

2011-06-29

Strålande sol och klarblå himmel ”som vanligt”. Fick gå själva och hade lite problem på några ”dolda” hål, eftersom vi inte såg hela hålet. Green-bunkrarna var ganska djupa, med jobbigt höga kanter. Einar hamnade i ganska många av dem, men klarade dem riktigt bra.

Bettan vid green till hål hål 6, ett par 4 på 290/270 meter. Kändes inte lika varmt idag, eftersom det fläktade lite nästan hela tiden. Var ändå tillräckligt varmt för att doppa huvudet under vattenkranen efter 9 hål. Vi fick vänta lite på banarbetare på sista 9 hålen, så de tog lite längre tid.

Einar gör sig beredda att slå ut på hål 14, ett par 3 på 160/138 meter. Efter hål 18 satte vi oss utanför husbilen och drack lite iskall fläderbärsjuice (riktigt svalkande). Såg att det kommit 2 husvagnar till (nu var det totalt 3 husbilar och 3 husvagnar). När vi räknat poängen konstaterade vi att Einar vann idag.
Duschade och tog oss sen till ett apotek och köpte mer Resorb (riktigt bra att ha om det blir varmt). Våra husvagnsgrannar hade pratat om Tomelilla GK och beskrivit hur de stått uppställda med en fantastisk utsikt. Bestämde oss för att spela där också, sen får det nog bli vilodag från golfen. När vi kom till golfklubben blev vi lite besvikna, för uppställningen var vid några buskar på asfaltsparkeringen. Einar gick upp till receptionen och frågade om vi fick ställa oss bredvid parkeringen vid en slänt. Efter att personalen frågat klubbens VD om det gick bra, så fick vi lov att stå där istället. Bokade en tid på fredag morgon. Kände oss riktigt nöjda med platsen och gick upp till restaurangen och åt ett lätt mål mat.

Tog kort på husbilsuppställningen från restaurangen.

Gick sen ner och satte oss utanför husbilen och njöt av utsikten över hål 10, 11 & 12.

Såg en glada som svävade precis ovanför oss, den han tyvärr stiga uppåt innan vi hann hämta kameran. Uppställningen kostade 150 SEK.

Dagens etapp var på 9 mil.