Tomelilla GK till Maribo Sø GK

2011-06-30

Strålande sol och klarblå himmel ”som vanligt”. Fick gå själva ut på banan hade lite problem med avstånden på en del hål trots att vi fick med oss en provisorisk banguide.

Bettan slår upp på green över ett vattenhinder på hål 5, ett par 3 på 317/245 meter. Gick hyfsat att spela i alla fall och efter 9 hål ledde Einar med 1 poäng.

Satte oss och fikade innan vi slog ut på hål 10, ett par 3 på 129/103 meter. Einar slog upp bollen på green utan problem. När vi skulle slå ut på hål 11 upptäckte Einar att han glömt vattenflaskan på fikabordet. Det blev en jobbig språngmarsch uppför en backe och sen ner igen. Ett äldre par kom ikapp oss då Einar slagit ut, vi frågade om de ville gå med oss. Inger och Bertil ville hemskt gärna guida oss genom de sista 9 hålen.

Mycket olika fåglar på banan, de 3 som syns på bilden sitter alldeles framför röd tee. Såg lite roligt ut då de, precis då Inger började provsvinga, gömde sig bakom en sten. Då båda damerna slagit ut flög de och satte sig på stenarna igen.

Det var väldigt mycket vatten på de sista 9 hålen, ovan en bild från ett annat vattenhinder på hål 11. Vi fick höra att det var ett gäng som samlades en gång i veckan och la ner massor av ideelt arbete.

Bland annat har man gjort det här lilla vattenfallet, så att vattnet inte står still i vattenhindret. Vi fick höra att banan, som byggdes 1987, ligger på det som en gång var en soptipp.

Kan man inte tro då man t.ex. tittar ut över hål 17, ett par 3 på 140/109 meter.

Lyckades få en bättre bild på en av flera glador som svävade på uppvindarna vid banan.

Bertil tog ett kort på oss vid green till hål 18. Idag vann Bettan ganska stort, eftersom hon spelade riktigt bra på slutet. Vi gick upp och åt en god lunchbuffé som bara kostade 40 kronor om man betalade greenfee. Tog sen en dusch och packade ihop och åkte genom ett disigt Malmö mot Danmark. Stannade vid Golfklubben Maribo Sø, det stod i golfhäftet att de har  uppställningsplats för husbil/husvagn.

Kom fram strax efter 21 så det var ganska öde, vi ställde oss bara på parkeringen. Vi funderade lite över en moped som åkte fram och tillbaka hela tiden och verkade vänta på någon. Fick sin förklaring då bilen som man ser strålkastarna på kom fram till golfklubben. Förmodligen hade något larm löst ut eller också hade mopedisten glömt något viktigt på klubben, för bilen tillhörde ett vaktbolag. Inget allvarligt i alla fall, för bägge 2 åkte sin väg efter ett tag.

Dagens etapp var på 25 mil.