Helsingborg till Scharnebeck

2004-06-28

Åt frukost i lugn och ro innan vi åkte mot färjeläget. Hann äta varsin räksmörgås på båten över till Helsingør, resan över sundet tar ju inte så lång tid. Vädret blev bara bättre och bättre ju längre vi åkte. Bestämde oss för att åka ner till Bregenz, vid Bodensjön. Vi har varit där förut och tyckte det var fint. Handlade lite alkoholhaltiga drycker på ”pråmen” i Puttgarden. Vi hade hört talas om en lite annorlunda fartygshiss i Sharnebeck och det var ju nästan på vägen. Framåt sena eftermiddagen kom vi fram till Scharnebeck, där vi hittade en stellplatz bredvid en restaurang. Tog ner cyklarna och trampade bort till Schiffshebewerk Scharnebeck (det var några kilometer bort). Det var en imponerande konstruktion, med 2st 105 meter långa tråg som båtarna kan köra in i och sen transporteras upp eller ned (38 meter).

Precis när vi kom dit var ena tråget på väg ner med en båt. Einar, till vänster, passade på att filma när tråget var på väg ner.

Det var en ganska stor båt som åkte ner.

Vi gick upp till övre delen och tittade på konstruktionen. Nöjda, med att ha sett hissen arbeta, cyklade vi tillbaka till husbilen. Tittade lite på kartan och försökte planera morgondagens etapp. Vi kom ihåg att då vi åkte ner genom Tyskland 2002 stannade vi vid en camping i närheten av Hünfeld. När vi promenerade runt vid campingen passerade vi en golfbana som såg fin ut (ingen av oss spelade golf på den tiden). Eftersom vi tagit golflektioner nu i våras och hade lite koll på hur man beter sig på en golfbana, bestämde vi oss för att åka dit.