Kävlinge GK till Tönnersjö GK

2008-07-15

I morse klippte ingen utslagsplatsen utanför oss, så vi gick upp och åt frukost 08:30. Radion var på medan vi åt frukost och vi hörde att det skulle bli 20-24 grader varmt och växlande molnighet. Vi kände inte för att åka til Helsingborg och åka färja, istället kollade vi var Tegelberga GK ligger. Flera av dem vi träffat sa att det är en mycket trevlig och kuperad bana. Den är dessutom ritad av Peter Chamberlain som även ritat vår hemmabana (Bodaholm). Den är visserligen inte med i golfhäftet, så det skulle bli full greenfee. Vi kom dit 11:00 och lyckades få en tid 11:24. Vi bytte om och plockade fram golfgrejorna i rekordfart. Vädret var mulet (perfekt för golf) och blåsigt (inte riktigt lika bra). Vi fick spela  tillsammans med 2 mycket trevliga herrar. Som tur var så var det kö vid första utslagsplatsen, så vi hann hämta andan. Det var verkligen en kuperad bana och vinden gjorde den ännu mer utmanande. Vi spelade dock riktigt bra golf båda två.

Einar slår ut på ett av hålen
Vid fikapausen på hål 11 kändes det som om vi låg lite bättre än våra handicap. Ingen av oss ville dock kontrollräkna, utan vi ville spara det till slutet.

Vy ut över banan från ett av hålen.
Efter fikat hade det börjat blåsa ännu mer, vinden tog verkligen tag i bollarna. En positiv sak med att vinden ökat var att de flesta molnen blåst bort så det var ganska soligt.

Bettan, efter ett av alla sina lyckade utslag.
När vi spelat färdigt och kontrollräknat visade det sig att Bettan hade 38 poäng och Einar 37 (vi hade båda 22 på första 9 hålen). Så vi gick in på golfklubben och registrerade en handicap-sänkning. Einar märkte att han borde ha kommit ihåg att smörja in ansiktet med solskydd (stopplyse nu igen). Efter en dusch på golfklubben bestämde vi oss för att åka mot västkusten och Norge. Om vädret verkar lovande tänkte vi åka in i Norge för att se lite vackra vyer. Efter en bit mat på vägen kom vi fram till Helsingborg. Einar tog ryggsäcken med sig och åkte Helsingborg-Helsingör tur och retur för 48 kronor. Billigare än att gå på systembolaget. Köpte lite cashewnötter och choklad också.

Det var 3 färjor som gick i skytteltrafik över sundet, här ses de andra 2 på väg in i Helsingör’s hamn. Sen kollade vi i golfhäftet efter någon golfklubb med uppställningsplats för husbil/husvagn. Valet föll på Tönnersjö GK, 1,5 mil från Halmstad. Det var mörkt då vi kom fram, men vi hittade en skaplig plats i alla fall. Det blåste väldigt mycket så vi var inte säkra på om det skulle bli nåt golfspel nästa dag.