Kävlinge GK

2008-07-14

På morgonen upptäckte vi nackdelen med att övernatta precis vid en utslagsplats. 06:20 kom en bullrande gräsklippare för att klippa utslagsplatsen (det tog i och för sig bara 5 minuter). Vi lyckades somna om när han åkt vidare.

Morgonkaffe i husbilen innan vi skulle gå ut på dagens golfrunda, start 09:15. Vi fick inget sällskap ut på Kävlinge GK. Banan var lite lurig och det var ganska lätt att slå bort bollar, något som vi lyckades med båda två. Greenerna var snabba och svåra, puttarna måste vara exakta annars missade man.

Ovan ser man hur Einar funderar över varför ytterligare en boll gått i vattnet. Efter rundan var vi konstigt nog inte så hungriga, så det blev bara smörgås till lunch. Vi bestämde oss för att gå en runda till och stanna ytterligare en natt. Vi gick till kansliet för att boka nästa runda och kolla upp vad det kostar att stå här med husbil. När vi fick höra att det kostar 75 kronor bestämde vi oss för att koppla in elanslutning till husbilen (vi gjorde inte det igår). Det visade sig att 40 meter kabel inte räckte, så vi fick flytta (vända) husbilen.
Nästa runda fick vi sällskap med ett trevligt äldre par, som spelat golf lite överallt i världen. Det hade börjat blåsa rejält och Einar slog bort ännu fler bollar än på förmiddagen. Efter 9 hål gick han till shopen och köpte billiga ”Florida bollar” eftersom det kändes onödigt att slå bara ett slag på nya dyra bollar och sen låta dem försvinna. Konstigt nog försvann bara 1 boll efter det och det var Bettan som slog bort den.

I en kanal, som gick tvärs igenom ett av hålen, bodde ett svanpar med 2 ungar (kändes lite otäckt att slå bollen över dem). Bettan hade en bra runda och gick nästan på sitt handicap. För Einar blev resultatet lite sämre eftersom han slagit bort så mycket bollar i början av rundan, men han avslutade i alla fall med par på hål 17 och 18. Så vi var ganska nöjda med dagens spel i alla fall. Efter rundan var vi rejält hungriga och gick till restaurangen och åt pytt-i-panna. Sen var det bara att gå och duscha. Vi hade glömt att byta strumpor efter första rundan, så det var en enorm njutning att ta av sig skorna efter drygt 10 timmar. När vi kom till husbilen plockade vi fram våra ”Homan-deckare” (skrivna av Jan Mårtensson). Vi hade med oss 4 stycken som vi köpt jättebilligt, på Barkarby outlet. Funderade på att åka till Helsingborg nästa dag och parkera husbilen för att sen ta färjan över till Helsingör.