Kristianopel till Abbekås GK

2010-07-05

Första husbilsfrukosten den här semestern smakade mycket bra. Vi hade fått köpa en omnia ugn av Yvonne och Lorentz (eftersom de har ugn i sin nya husbil). Den fungerade perfekt med ”bake-up” bröd, riktigt gott med ”nybakta” småfranska till frukosten. Lämnade campingen och åkte mot Ystad, eftersom planen var att ta färjan över till Bornholm. Einar hade köpt ett set med 2 st kom-radio för 199 SEK på Clas Ohlson. Vi testade dem medan vi körde och de funkade bra om man inte var längre än nån kilometer från varandra. (Gick att vara lite längre från varandra om man öppnade fönstren i bilarna.)

Åkte på småvägar ner och kom förbi Trolle Ljungby gods där vi stannade och knäppte kort. Tyvärr verkade det inte som om man fick gå in och titta, det var en låst järngrind vid bron över vallgraven.

Tog kort på den gamla kyrkan, som man börjat bygga redan på 1200-talet, innan vi åkte vidare. Stannade till vid Kiviks musteri och handlade lite drycker.

De har en ganska stor butik med mycket att välja på, det mesta helt fritt från alkohol. Förmodligen går det ganska bra för dem, eftersom de anlagt ytterliggare en stor asfaltsparkering utanför.

Åkte vidare en liten stund innan vi stannade vid rastplatsen ”vårhallarna” och gick ner till stranden nedanför och tittade. Det var en hel del folk på stranden och i vattnet, men vi badade inte.

När man tittade ut från husbilen (längst upp i mitten) var stranden helt dold av de stora nyponbuskagen i förgrunden.

Nästa stopp blev Kåseberga, i närheten av skeppsättningen Ale stenar. Vi skippade Ale stenar, eftersom vi sett dem förut, och gick bara ner till hamnen. Som man ser på bilden var det fortfarande riktigt vackert väder. Köpte lite rökt makrill (olika smaker) och sill innan vi åkte sista milen in till Ystad. Vi åkte ner till hamnen i Ystad och tittade, grinden in till kajen var stängd. Ringde till Bornholmstrafiken och kollade hur det såg ut med plats på 18:45 färjan (som är lite billigare). Det fanns eventuellt ströplatser som inte gick att boka, man fick åka till hamnen och ställa sig i kö. Vi bokade plats på tisdagens 18:45 färja och åkte till Abbekås GK eftersom golfhäftet gäller där. Ställde upp husbilarna på uppställningsplatsen och gick in och bokade tid för en golfrunda dan efter.

Sen var det dags för en delikat middag, Thai-inspirerad kyckling-wok, som avnjöts utomhus. Efter maten spelade vi spel och pratade.

Dagens etapp var på 19 mil.