Abbekås GK till Hasle (Bornholm)

2010-07-06

Efter frukosten var det dags att börja plocka fram alla golfgrejorna. Igår lovade väderprognosen regn på förmiddagen, men det kom redan under natten (gjorde ingenting).

Såg ett vägmärke som vi funderade lite över. Vi gick in och betalade greenfee och uppställningsplatsen. Man tog 125 SEK för elanslutningen, absolut det dyraste vi nånsin varit med om. I början av rundan var det lite kyligt och vi hade vindtröjorna på oss. Efter fikat vid hål 9 hade det blivit betydligt varmare men blåste fortfarande en hel del. Banan var helt OK, lite trist ruff på en del hål bara. Fast där ska man ju inte vara.

Ovan ser man hål 11, ett par 4 på 361/301 meter. På hål 13, ett par 4 på 321/284 meter, gjorde Mats en birdie.

Precis som vanligt var det både bra och dåliga golfslag. Ovan ser man Ing-Britt och Mats fundera över var Mats boll hamnade. Vi hade bestämt att vi skulle spela bästboll, damer mot herrar, och inte helt oväntat vann damerna. Vi hann precis packa in alla sakerna i husbilarna innan det började smådugga. Efter en dusch åkte vi tillbaka till Ystad.

Parkerade husbilarna i hamnen och promenerade runt lite i stan.

Sen åkte vi bort till färjeterminalen, där vi åt glass och jordgubbar som vi köpt inne i stan. Efter det var det dags att ställa sig i färjekön utanför grindarna. Blev lite kalabalik när bilen framför Ing-Britt och Mats inte kom iväg då grindarna öppnades. För att komma in betalade man färjebiljetten i en automat (riktigt smidigt).

Ing-Britt knäppte ett kort på oss när vi stod och väntade på att få köra ombord.

Bakom oss i kön stod en mycket välvårdad MG med husvagn efter.

Till slut kom i alla fall ”vår” båt in i hamnen. När det var dags att åka ombord kom, märkligt nog, bilen framför Ing-Britt och Mats inte iväg (inte samma som förra gången). Vi kom i alla fall ombord och gick till restaurangen och åt middag, inget märkvärdigt men man blev definitvt mätt.

Promenerade runt på båten och tittade, tog ett kort från aktern. Man kan skönja några av alla lastfartyg som vi såg under resan. När vi körde av båten hade det börjat skymma och vi bestämde oss för att bara åka en liten bit. När vi kom till Hasle åkte vi ner till hamnen och ställde oss där

Så här såg det ut då man tittade ut från husbilen.

Dagens etapp var på 3 mil + 7 mil med färja.