Kristinehamn GK till Vårgårda GK

2012-08-04

Ganska behagligt väder idag, växlande molnighet. Efter frukosten gratulerade vi Pelle på födelsedagen. Sen var det dags för hemresa för våra ressällskap.
Kramade om Ing-Britt och Mats innan de gav sig av hemåt. Gittan och Pelle ville åka till Husbilslandet och kolla på husbilar. Följde med dit, mest för att kolla om de hade ett litet plastlåsbleck till vår husbil. Vi hade förankrat en lucka inne i husbilen provisoriskt. Gick runt bland husbilarna och konstaterade att vi var väldigt nöjda med det vi har. Dagens hjälte blev Simon, på Husbilslandet, som lyckades hitta ett låsbleck som han skänkte oss.
Kramade om Gittan och Pelle innan vi skildes åt.

Fortsatte söderut på ”inlandsvägen”, som beskrivs som 170 mil asfalt genom glest befolkad barrskog i boken ”Trista Sevärdheter” av Johan Tell.
Ingen av oss hade varit vid Kinnekulle, så vi åkte dit. Parkerade vid Kinnekullegårdens restaurang och gick ca. 1km till utsiktstornet.

Man såg ganska långt därifrån, enligt en skylt ska man kunna se 5 mil en klar dag. Den vita fläcken till höger något ovanför mitten är Läckö slott. Gick och tittade på ”Kungsstenen”. Många svenska kungligheter har besökt denna plats.

Datum för besöken var ingraverat i stenarna vid monumentet. Det senaste kungliga besöket var 22/10-2010.

Fortsatte mot sydväst för att titta på ”Hindens rev”, som kan betecknas som: ett 5 kilometer långt finger som går rakt ut i Vänern (se pilen på kartan ovan). Åkte på smala vägar tills vägen tog slut. Där parkerade vi husbilen och tog cyklarna mot revets ”spets”. Det gick bara att cykla ca. 1,5 km sen fick vi gå 2,5km för att komma längst ut.

Letade reda på en plats i lä och stannade för att fika. Bettan tyckte det var skönt att sitta ner ett tag.

Einar ser också ganska nöjd ut.

Till slut kom vi fram till den smala spetsen av ”hindens rev”, tog ett kort mot ”land”.

Som man ser på bilden var det bitvis lite svårforcerat. Efter den här lilla utflykten ville vi inte åka så långt. Vi funderade på att övernatta där vi stod, men bestämde oss för att försöka spela golf dan efter. Tog oss till Vårgårda GK, där vi ställde upp husbilen.

Bredvid oss stod ett danskt par som vi pratade lite med. I mitten av bilden syns tee 12. Åt sen lite blandat italienskinspirerat småplock. Sen slöade vi bara tills det var läggdags.

Dagens etapp var på 23 mil.