Vårgårda GK till Falkenberg

2012-08-05

Ganska mulet ute och inte så varmt då vi vaknade. Blev i alla fall shorts och kortärmat, eftersom det skulle klarna upp. Det danska paret hade tipsat om att man kunde börja med hål 17 istället för hål 1. På så vis skulle man komma till uppställningsplatsen efter 18 hål. Vi ville duscha efter rundan så vi körde upp husbilen till klubbhuset och började med hål 1.
Fick sällskap med Lennart som var hemmaspelare, och kunde banan. Fast banan bara var 4 år var den i riktigt bra skick. Lennart berättade att man hittat en sandtäckt då man prospekterade banan. Därför hade man möjlighet att lägga ut tonvis med sand överallt. Det märktes verkligen på fairway, bollarna studsade och rullade otroligt bra. Vi spelade skaplig golf och låg i närheten av våra handicap efter 9 hål. Tyvärr skulle Lennart bara gå 9 hål så vi fick klara oss själva på resten av banan. Var inget större problem, eftersom det ingick en bra banguide i greenfee.

Einar på väg att slå ut på hål 11, ett par 5 på 485/430 meter. Fast det var banans svåraste hål lyckades Einar göra par. Vi hade fått gå igenom en fyrboll på hål 10 och fick gå igenom en treboll på hål 14.

På högerkanten en bit efter ett vattenhinder såg man den här stora myrstacken.

Hål 16 var ett par 3 hål med ett stort vattenhinder som Einar slog ner bollen i.
Den här utsikten måste många ha haft, för det var massor av märken efter golfslag här. Hade haft riktigt skönt golfväder ända till hål 18, då det kom en störtskur. Vi tyckte att det var en trevlig bana i vacker natur, lite långa transportsträckor mellan hålen bara.
Fyllde på vatten vid golfklubben innan vi åkte till Vårgårda och handlade mat.
Passade på att äta varsin klassiker på Sibylla, tunnbrödrulle med räksallad nersköljt med pucko. Åkte till Lövstavikens småbåtshamn i Falkenberg där vi, och 14 andra husbilar, stannat för natten. Backade upp mot ett av båthusen och pallade upp framhjulen (blev spikrakt). Satte oss utanför husbilen och njöt av en riktigt varm kväll, var 22 grader klockan 20.

Bettan passade på att ringa några telefonsamtal, hade varit dålig täckning tidigare.

Var helt vindstilla då vi gick och tittade på båtarna. Satte oss inne i husbilen och tittade på 100-meters semifinalerna. Vid 21-tiden kom hamnkaptenen och tog betalt, 120 SEK/natt inklusive el och tillgång till dusch/toa.

Tog en liten kvällspromenad då solen gick ner. Slötittade lite på TV resten av kvällen.

Dagens etapp var på 17 mil.