Neef till Zell

2012-08-13

Var lite varmare idag och fortfarande sol från en blå himmel. Tog det extremt lugnt idag, det blev en sen frukost. Fanns ingen dusch på ställplatsen så vi duschade i husbilen. Fyllde sen på vatten och tömde gråvatten och toa i närheten av ställplatsen. Var inte sugna på att åka så långt så vi stannade i Zell. Ställde oss nere vid vattnet på en buss/husbilsparkering.

Gick in till centrum (några hundra meter bort) och satte oss vid en uteservering för att äta lunch. Bettan fick in en jättegod (och varm) lasagne.
Efter lunchen gick vi bort till Weingut Engel, som vi handlat av varje gång vi varit i närheten.

Helma Engel, som är en väldigt sympatisk dam, tyckte att hon sett våra ansikten tidigare. Vi hade en lång och trevlig pratstund om viner och en del annat också. Avslutade med att ta ett kort på Bettan och Helma när vi handlat våra viner.

På vägen tillbaka gick vi förbi Greeting Point Zell (en webkamera). Einar syntes nog på internet ett tag innan kortet knäpptes. Vi såg att det stod en massa husbilar på andra sidan Mosel då vi kom till husbilen. Åkte över bron och hittade en plats ca. 2,5 meter från floden. Satte oss under markisen och slöade ett tag, eftersom det var ganska varmt och vi var rejält mätta efter lunchen.

Efter några timmar tog vi en promenad in mot centrum. Knäppte kort innan vi gick över en gång-/cykel-bro.

Tog kort uppe från bron också.

Gick till en glassbar för att äta varsin glass. Pratade lite med ett trevligt tyskt par som satt bredvid oss. Bad servitrisen ta kort på oss och glassarna. Nu var vi mätta igen (det var inga småglassar). Strosade runt lite i Zell innan vi gick tillbaka till husbilen.

Satte oss alldeles framför husbilen och tittade på floden och drack lite väl kylt Riesling-vin. Våra holländska husbilsgrannar tog ett kort på oss. Satt kvar ute eftersom det var ganska varmt (23 grader och vindstilla klockan 19).
Småpratade lite med ”holländarna” om semester, väder och lite allt möjligt.
Klockan 20 började det duggregna så vi gick in och satte oss i husbilen.
Faktiskt första regnskuren sen vi lämnade Hamburg. (Det kom i och för sig några droppar på oss då vi spelade golf i Praforst, men det räknas inte.)

Dagens etapp var på 1,5 mil.