Stranden i Huay Yang

2010-03-09

Sov länge idag, kom inte upp förän efter 9.

Tog ett kort på insidan av huset innan vi gick ut och åt frukost på terassen. Efter frukost följde vi med ner till ett bra ställe vid stranden (hos Mrs. Umphorn). Tror inte att vi skulle hittat dit utan hjälp. Åkte på småvägar tills vägen plötsligt tog slut. Stället bestod av ett enkelt skjul och lite uppspända presseningar. Där kunde man hyra solstol, äta mat, få manikyr och massage. Vi la oss i skuggan av presseningarna, eftersom det var lite väl varmt i solen.

Vi ligger ungefär i mitten och mopparna står på höger sida. Massage och manikyr är på vänster sida.

Inte så mycket folk på den här stranden heller.

Vi gick i och badade i lite då och då. När det blivit lite svalare tog vi en långpromenad på stranden, bort till en pir/brygga. Mats ville inte följa med, utan tog massage istället. Promenaden bort till piren tog ca. 45 minuter (så det var en bit att gå) och vi mötte väl totalt 3 personer.

Einar gick ut i vattnet och blev fotograferad. När vi kom tillbaka höll man fortfarande på att massera Mats. Massagen kostade 300 THB (71 SEK) och höll på i drygt 90 minuter och var helt fantastisk enligt Mats. (Var många år sen han känt sig så mjuk och rörlig i kroppen, får väl se vad som händer med golfsvingen.) Efter en härlig dag på stranden var det dags att åka hem. Hyra av solstolar, varm lunch, en hel del dricka (vatten, öl m.m.) gick på 440 THB (103 SEK) för 2 personer. Lena och Roffe hade bokat bord åt oss allihop på Krua Pa Maew (betyder ungefär Maew’s kök). Åkte dit på moppe hela gänget. Det är ett charmigt, ganska primitivt, litet ställe.

Först beställde alla dricka, de som inte ville ha öl hade fått ta med sig vin hemifrån. Lena och Roffe beställde in hela första sidan på menyn, sen skickade vi runt rätterna så alla fick smaka.

Alla åt med god aptit eftersom det var riktigt god mat. Blev lite lustigt när Maew lagade till en chili-rätt. Var inte så bra ventilation så alla började hosta. Tog en stund innan vi fattade att det var chilin som var orsaken.

Tog kort på Maew innan vi betalade och tackade för oss. Notan blev otroligt låg igen, inte på grund av att vi bara tagit 1 öl i var (ölen kostade 45 THB (10,50 SEK).

Lyckades ta ett kort på en salamander som sprang utefter ytterväggen. Åkte hem och badade i poolen. Någon kom på att vi skulle göra figurer i vattnet (konstsim). Einar hade med sig den vattentäta kameran. Den gav upp totalt eftersom batteriluckan plötsligt gick upp. Blev nog att skaffa en ny i Hua Hin, om det skulle bli fler undervattensbilder.

Som tur var hade andra med sig kamera, så övningen finns förevigad.(Lorentz hävdade att han var ledare och därför bara behövde organisera övningen.)