Utflykt till Hua Hin

2010-03-08

Vi var lite sega när klockan ringde på morgonen (Einar hade sovit väldigt oroligt). Einar var sist ombord på bussen och fick applåder för att han såg hyfsat vaken ut. Åkte bort till Chang Corner och stuvade in golfgrejorna i bussen. Som vanligt var bussresan till Hua Hin ganska skumpig. Chauffören överaskade oss med att åka in i Prachuap Khirikan, eftersom han ville fylla på sitt telefonkort. Bortsett från det så gick bussresan som förväntat. Banyan Golf Course såg riktigt fin ut och när vi kom fram stod en liten arme av caddies och väntade. Så fort man pekat ut sin golfbag så togs den om hand av en caddie. Så det var bara att gå till omklädningsrummet. Vi gick runt och knäppte några kort medan vi väntade på starten.

Det var gott om plats på banans övningsgreen.

Kenneth Illbäcks med caddie på väg mot driving range.

Utsikt mot klubbhus. Alla fick skjuts av sin caddie i golfbil till drivingrange och övningsgreen. Bettan’s caddie kallade sig Nid123 (!?) och Einar’s caddie kallade sig Aud.

Såg rätt kul ut vid första tee, med en hel caravan med golfbilar som väntade.

Roffe förbereder sitt utslag från första tee.

Bettan gick i samma boll som Ing-Britt (längst till vänster), Lorenz och Kjell.

Einar gick i samma boll som Christina (nygift), Gunilla och Hasse (längst till höger). Banan var i riktigt bra skick, så där var inget att klaga på (värmen var dock lite jobbigt att hantera).

Christina och Hasse på väg mot green på hål 3.

Ovan syns utsikt från tee på hål 4, ett par 3 hål på 179 yards. Det var en rejäl folksamling på varje green (4 spelare med varsin caddie).

Gunilla tar ut spelriktningen för nästa slag. Bitvis var det riktigt varmt, men på de flesta ställena fläktade det i alla fall lite.

I huset ovan bor det en munk, enligt Bettan’s caddie. Efter rundan var det dags för prisutdelning (dam- och herr-klass).

Herr-klassen vanns av Mats, och Eivor vann dam-klassen. Efter prisutdelningen var det dags för en buffé som gick ner utan problem. Sen bar det iväg till Hua Hin för att besöka nattmarknaden där. Vi tog ut lite mer pengar på en automat och gick sen in på marknadsgatan. Fick sällskap med Ing-Britt och Mats.

Marknaden hade redan ”börjat” fast det inte var mörkt ännu.

Fanns ganska mycket att äta på marknaden, tillagningen skedde på gasolgrillar bredvid stånden.

Sötsaker och frukt var det också ganska gott om. Det var inte bara mat på marknaden utan prydnadssaker, kläder, skor, klockor m.m. Einar köpte ett ”äkta” Calvin Klein bälte för 200 THB (47 SEK) (utgångspriset var 380). Efter att ha travat runt i några timmar var vi rejält svettiga och ville bara ha svalka.

En del var dessutom rejält kaffesugna, så vi gick in på Starbucks (som hade luftkonditionering). Det fanns en marknadsgata till som vi inte besökt ännu, så vi gick dit efter att ha kylt ner oss.

Gick lite snabbt igenom och satte oss på en restaurang och tog nåt att dricka. Sen gick vi tillbaka in på marknadsgatan. Där stötte vi på Britt-Marie och Göran som köpt jättesnygga ”äkta” Rado-klockor.

Vi köpte också varsin klocka för 250 THB styck (59 SEK). När vi passerat igenom marknadsgatan hittade vi ett stånd med jättesnygga Gant-tröjor (tyvär bara dammodeller). Bettan köpte 1 tröja medan Einar fick trösta sig med ett par nya Ecco-sandaler. Sen var det bara att gå till mötesplatsen och vänta på bussen. De flesta hade gjort riktiga klipp och hade med sig en hel del saker. Tror att alla somnade på vägen hem (trots skumpandet).