Turistande

2007-07-12

Efter frukost bestämde vi oss för att titta lite på omgivningarna. Susanne och Roger föreslog att vi skulle ta en tur till Nordic Kiwi, som har en välkänd butik och krukmakeri i byn Västeråsen. Precis när vi parkerat bilarna kom det ett riktigt skyfall, man kan lugnt säga att himlen öppnade sig. Så vi rusade in i butiken. Det verkade som om de kunde göra det mesta i keramikväg.

Många av sakerna var väldigt välgjorda, men vi nöjde oss med att köpa en liten skål.

Sen åkte vi vidare till Hoverberg, där vi gick upp i ett torn och tittade på utsikten. Eftersom de hade en servering där passade vi på att ta en fika. Vi satte oss ute i solen. Medan vi satt där fick vi se en gammal dam som inte hade speciellt bra koll på bilkörning. Hon hade åkt bil upp till serveringen och när hon skulle därifrån backade hon (med god fart) rakt på en bil som förmodligen tillhörde nån av dem som jobbade på serveringen. Bilen som hon backade in i rörde sig en bra bit bakåt. Som tur var stannade den, annars hade den fortsatt ner för ett stup som var bakom bilen. Den gamla damen verkade inte ens ha noterat att hon nästan puttade en bil ner för ett stup, utan körde bara därifrån. Efter lite funderande bestämde vi oss för att ”plåga” Susanne och Roger en dag till. Så vi handlade lite mat innan vi åkte tillbaka till Myckelåsen.

Efter ännu en god middag i Myckelåsen spelade vi lite kubb. När vi avslutat kubbspelet satt vi en stund inne hos Susanne och Roger och pratade. Vi bestämde oss för att spela en golfrunda på Åre GK nästa dag.