Wellington till Richmond

2009-11-29

Uppe tidigt och åt frukost, sen iväg till färjan. Fast vi var där tidigt så var det rätt många husbilar före oss i kön. Såg att man kunde checka in (ställa sig i kö) från 01:00, misstänkte att en del övernattat i kön. När vi kom fram och skulle checka in sa damen att vår biljett var till den 29 december, inte november! Det var en minst sagt strulig ung kille som bokade om biljetten åt oss igår. Som tur var fanns det några platser kvar så damen bokade om vår biljett och vi kunde köra ombord.

Knäppte kort på hamnen från båten. Campingen vi sov på ligger uppe på kullen lite till vänster om mitten. Vi hittade bra sittplatser i närheten av en storbildsTV. Man visade en rugbylandskamp. Det var Nya Zeeland (All Blacks) mot Frankrike. Innan Nya Zeeland satte igång gjorde de sin haka, som påminde en del om den som Maori-krigarna utförde i Rotorua. Var rätt kul att se både på matchen och på de som tittade på TV’n. Mycket utrop och kommentarer. Nya Zeeland vann matchen med 39-12.

När vi började närma oss sydön gick vi ut på soldäck och tittade.

Efter ungefär 3 timmars resa såg man Picton från båten. Eftersom vädret var fint tänkte vi leta rätt på en golfbana. Åkte först till Rarangi Golf Club, en links bana vid havet. Där var det helt packat med folk och det såg ut som om det var tävling på gång. Vi åkte vidare till Marlborough Golf Club, som var totalt öde. Det stod 2 bilar på parkeringen, 1 åkte då vi kom. Gick in och frågade om man kunde hyra klubbor och spela en runda. Det gick alldeles utmärkt, vi fick höra att alla medlemmar åkt till Rarangi Golf Club för att spela tävling. Passade oss jättebra så vi sa att vi ville hyra ett dam- och ett herr-set. Hyrklubborna höll inte riktigt samma standard som våra egna. Lite ont om bollar var det också, vi fick köpa ”florida-bollar för 3NZD/styck (cirka 15 kronor) vilket var ganska dyrt. Gick i alla fall iväg till tee 1 och slog ut. Båda två fick konstigt nog ganska bra utslag. Det märktes att det var ett tag sen vi spelade och att hyrklubborna inte riktigt passade oss. Men det spelade faktiskt inte så stor roll, vädret var fint och det blev en hel del bra slag.

Einar förbereder slag över ett vattenhinder, lägg märke till den vackra trädgården i bakgrunden.

Einar poserar vid utslaget för hål 5, ett par 3 hål.

Bettan slår ut på hål 6, ett par 5 hål. Efter ett tag jämförde vi våra klubbor med varandra, Bettan hade fått stålskaft och en putter av minigolftyp. Einar’s klubbor var väl inte heller några höjdare, men vi lånade av varandra resten av rundan.

Utsikt över golfklubben med klubbhuset och parkeringen, på andra sidan vägen är det stora fält med vinrankor. Efter avslutad runda duschade vi inne på golfklubben. Vi räknade ihop poängen efter avslutad runda, Bettan fick 33 och Einar 27. Fortsatte mot Nelson, vägen bjöd på vackra vyer.

Landskapet påminde om norra Norge och Sverige på en del ställen.

Lite grönare bara.
Stannade i Nelson och åt. Sen åkte vi vidare till Richmond där vi stannade på Club Waimea över natten. Det var en klubb/förening som hade restaurang, kortspel, idrottsaktiviteter m.m. Dessutom hade man uppställningsplatser för campingfordon (det enda som vi brydde oss om).

Dagens etapp bestod av drygt 18 mil på vägarna och cirka 10 mil på färja.