Avila Beach till Malibu Beach

2012-04-12

Har inte hört något regn inatt och det var torrt på marken utanför. Igår pratade alla om ”the rainstorm” som skulle komma. Gick upp till receptionen och betalade för oss. Damen där sa att det är oväder på väg.

På bilden ovan ser man att det var ganska grått ute. Det var bara 13 grader ute klockan 9. Det hann börja regna innan vi kom iväg från campingen.

Åkte ner till vattnet i Avila Beach och såg att det stod ganska många husbilar utefter vägen vid vattnet. Det fanns till och med eluttag om man ville ha det. Om det inte regnar och blåser är det nog fina platser. Tog ett kort in mot samhället från platsen där det stod några husbilar.

Vid Pismo Beach såg vi att man kunde åka ner på stranden (om man betalade en avgift). Eftersom det regnat en hel del skippade vi det, hade ingen lust att köra fast med husbilen.

I närheten av Guadalupe var det stora fält med sallads- och jordgubbs-odlingar. Där höll massor av folk på att handplocka grönsakerna/bären.

Efter att vi passerat Lompoc var de gröna kullarna utefter vägen inte helt gröna längre. Växte gula blommor på dem, så att det blev en fin kontrast mot regndiset.

Vi hade fortfarande inte sett så mycket av den ”rainstorm” som det pratats om. Det såg dock ut som om vi var på väg in i den.

Men det var bara dimma och inget mer (i och för sig väldigt dålig sikt).

Kom ut ur diset efter några kilometer. Såg att det hängde långa gråa ”trasor” på massor av träd utefter vägen. Kanske var de angripna av någon parasit. När vi kom till Carpinteria åkte vi ner mot ”Carpinteria State Beach” för att stanna och fika. Skulle dock kosta pengar att åka in där, eftersom det fanns campingmöjligheter. Blev erbjudna att parkera i närheten för 10$, men tackade nej och åkte en liten bit till.

Svängde in på en liten parkering vid ett naturreservat istället. Såg några pelikaner som flög förbi ovanför våra huvuden.

Om man gick ner mot vattnet och tittade mot havet såg man att det förmodligen fanns olja här. Då vi kom till utkanten av Carpinteria såg vi att man kunde övernatta mellan ”Highway 1” och havet. Var säkert minst en kilometer lång sträcka med asfaltsrutor, många av dem upptagna av husbilar. Vi ville komma lite längre så vi åkte fram till Malibu, där vi stannade på ”Malibu Beach RV Park”.

Alldeles intill receptionen hade man satt upp en ”sockervattenautomat” för kolibrier. Lyckades knäppa kort på några av dem.

Vi fick en plats med utsikt över havet, ganska högt ovanför ”Highway 1”. Det var nästan bara bränningarna från havet som hördes upp dit. Var tillräckligt varmt för att sitta ute.

Dagens etapp var på cirka 28 mil.