Morro Bay till Avila Beach

2012-04-11

Regnade på riktigt bra inatt, hade slutat på morgonen då vi tittade ut. Några enstaka fläckar med blå himmel annars mest grått. Var stora vattenpölar på många ställen. Verkar som om det regnat massor här.

Gick ner till stranden, före frukost, och då förstod vi varför campingen hette ”Morro Dunes”. Var jättefina sanddyner mellan campingen och havet. Man hade spärrat av sanddynerna på ena sidan om stigen ner till stranden. Berodde på att ”Western Snowy Plover” häckade där (ingen aning om vad det är för fågel).

Efter frukosten gick vi ner till stranden igen och då hade det kommit en del morgonpigga surfare. Bakom Einar syns en av dem på väg ner mot vattnet. Den stora klippan på bilden är ”Morro Rock”, ett berömt landmärke för sjöfarare. Vid några små vattensamlingar på stranden hade man satt avspärrningar. Var ”kvicksand” där, man sjönk ner direkt om man försökte gå där.

Då vi gick tillbaka hann vi äntligen knäppa kort på ett av alla ekipage som vi sett på vägarna. Jätteofta har vi sett äldre par (pensionärer?) som kört med en stor husbil och en stadsjeep på släp. Det var faktiskt uppehållsväder nu och vi var inte så sugna på att åka bil. Kollade på GPS’en var närmaste golfbana fanns och tog oss dit.

Det blev Morro Bay Golf Course. Hyrde klubbor och gav oss ut på banan. I början kom det faktiskt några regnstänk på oss, men efter ett tag försvann regnmolnen. Einar gör sig beredd att slå ut på ett av hålen.

Gick väl ganska skapligt för oss trots att hyrklubborna inte alls höll samma standard som i Sedona. Bettan har precis slagit ut på bilden ovan. Efter en trevlig golfrunda satte vi oss i restaurangen och åt varsin hamburgare.

Sen började vi åka vid sidan av ”Highway 1”, på en liten väg, för att komma nära kusten. Då vi kom in i ”Montana de Oro State Park” stannade vi och tog ett kort.

Kom in i en ganska annorlunda, lite spöklik, skog med trädkronor som satt ihop över vägen. Vägen blev sen bara smalare och smalare, med många vandringsleder med spöklika namn utefter sidorna. Sen kom vi till en stor låst grind och en vändplan, så det blev inget av med den här kustvägen.

Åkte tillbaka in i ”Los Osos” och stannade för att tanka eftersom det bara var 1/4 tank kvar. På andra sidan gatan såg vi att det skulle vara ”Bloody Mary Contest” den 15 april, som vi tyvärr missar 😉

Då vi fortsatte ut mot ”Highway 1” hade vi vackra gröna kullar på vår vänstra sida en bra bit. Tog oss bara till en KOA-camping i ”Avila Beach”. Trots att klockan bara var strax efter 17 så var det redan stängt, men det var inget problem. Alla campingar har bra rutiner för att hantera ”late arrivals”, så vi ställde upp husbilen för natten.

Einar satt ute ett tag och skrev på hemsidan. Ringde till Einar’s kusiner i Los Angeles och kollade läget inför helgen. Tyvärr hade vi ingen kod till internet, så hemsidan fick vänta på uppdatering.

Dagens etapp var på cirka 7 mil.