Golf på Jumeirah Golf Club och skidåkning

2013-11-23

Tidig frukost idag, eftersom vi hade golftid på Jumeirah Golf Club (Fire Course). Taxin tog drygt en halvtimme och kostade 90 AED (inklusive dricks).
Checkade in i receptionen och gick sen och bytte om till golfkläder.

Våra golfbagar var bortburna till drivingrange så vi passade på att träna lite.
Vi körde bort till tee 1 när det började bli dags för oss att slå ut. Fick sällskap av 2 män från Schweiz, Kenni och Mark, som var i Dubai för att spela golf.
Det här var 4:e banan de spelade på 5 dagar.

Vi fick alla 4 bra utslag på första hålet, ett par 4 på 307/251 meter från grön/orange tee. Mark hade dock otur och hamnade i en jättestor och djup fairwaybunker. Einar överaskade sig själv och alla andra med att få i bollen på 4 slag.

Hål 2 är ett par 3 hål på 203/150 meter med en gigantisk bunker/öken framför.
(Den hamnade Einar i med sitt utslag.) Banan var omgiven av tomma hus i mer eller mindre färdigt skick, en del jobbades det dock febrilt med.

På hål 9 hamnade Einar i en bunker, men lyckades få till ett riktigt bra bunkerslag upp på green. I bakgrunden syns några av de mera ofärdiga husen. Ingen rast och vila efter 9 hål, som vi är bortskämda med i Sverige utan bara att spela på.

Banan var definitivt i bra skick, men var inte direkt lättspelad. Om man ska vara lite gnällig så var greenerna väldigt ”tröga” på en del hål. Både Kenni och Mark hade lägre handicap än oss och hade en hel del fantastiska slag. Vi behövde dock inte skämmas för vårt spel, utan spelade riktigt bra ibland.

Efter 18 hål tackade vi för trevligt sällskap och gick bort från green så att nästa boll kunde spela in. Bad Kenni ta ett kort på oss intill 18:e green.

Gick bort till restaurangen och satte oss. Beställde in lite dricka och frågade om det fanns något lätt att äta, eftersom vi inte var så hungriga. Blev rekommenderade att ta några ”sandwich”. När vi fick in maten konstaterade vi att 1 portion räckt åt oss bägge. Var riktigt trevligt att sitta i skuggan och prata (var nog en bra bit över 25 grader i solen).

Innan vi gick och duschade tog vi oss bort till 18:e hålet på ”earth course” för att se det i verkligheten. Det var där Henrik Stenson avslutade rundan med en ”eagle” genom att slå bollen 240 meter och landa den bara nån decimeter från flaggan. Prestationen blev ännu mer imponerande då man såg hur små marginaler det faktiskt rörde sig om.

Tog taxi tillbaka till hotellet. Packade upp lite golfgrejor och slöade sen ett tag.

Bestämde oss för att gå bort till Mall of the Emirates igen. Var sugna på att kyla ner oss lite så vi gick in på Ski Dubai. Vi köpte ett 2-timmars pass som inkluderade allt utom vantar och mössa. Paketet kostade 360 AED (180 per person), på kortet drogs det 690 SEK (inte så farligt).

Fick prova ut pjäxor och sen välja skidor (fanns beginner, medium och advanced att välja på).

Bettan är beredd att ta liften upp och åka lite skidor. Kändes riktigt märkligt att veta att det var drygt 25 grader varmt ute och -4 grader där vi var.

Einar har precis testat att åka ner för den 400 meter långa backen med 60 meters fallhöjd.

Bara att åka upp i liften igen, tog ett kort bakåt innan liften var uppe. Vi hann med ganska många åk innan vi tröttnade, vi fick definitivt mer än 2 timmar inne på anläggningen. Lämnade tillbaka alla grejorna och promenerade sen hem till hotellet där vi åt en sen middag.