Mot Auckland

2009-11-20

Det var betydligt trängre på planet till Auckland, i princip alla säten var upptagna. Vi sov inte lika mycket på den här sträckan, men kände oss ändå oväntat pigga när vi kom fram. Vi kom fram till Auckland 11:30 (lokal tid), 20 minuter före utsatt tid.

Tog ett kort på flygplanet (genom terminalfönstret). Även passkontrollen gick riktigt snabbt att ta sig igenom. När vi kom ut i ankomsthallen såg vi ingen som verkade vara intresserad av att hämta just oss. Vi blev lite snopna, eftersom hyrbilsfirman sagt att de skulle hämta oss. Försökte få hjälp av en äldre man, som var frivillig flygplatsinformatör. Det slutade med att vi gick till en annan informationsdisk, som ringde upp Gateway Motorhomes De hade inte räknat med att vi skulle vara ute ur terminalen så tidigt. Vi gick ut och väntade. Det var runt 20 grader varmt ute, så det var rätt skönt att stå där. Efter en liten stund blev vi hämtade av Karen och Roger, som gav oss ett varmt mottagande. Blev skjutsade bort till stället där husbilen stod, och fick en kort genomgång av utrustningen. Det var en ganska liten husbil av äldre modell (2003) i bra skick. Den hade dusch med varmt och kallt vatten, mikrovågsugn, kylskåp, spis, toalett, gasolvärmare och faktiskt internetuppkoppling. Till slut gav vi oss iväg mot en stormarknad. Ovant med vänstertrafik, men det gick ändå ganska bra. Vi gick runt och handlade en hel del. Efter shoppandet började tröttheten komma smygande. Åkte bara bort till South Auckland Caravan Park för att övernatta där. Tog rätt lång tid att stuva undan kläder, mat, väskor m.m.

Sen satte Einar sig och uppdaterade hemsidan. Vi hade köpt några rejäla köttbitar, i affären, som Bettan gjorde iordning till middag. Vi sköljde ner dem med varsitt glas ”Matua Valley”, ett vin från Nya Zeeland, gjort på Syrah druvor.

Som man ser på Bettan var första middagen i husbil, på Nya Zeeland, klart godkänd. Vi försökte läsa lite efter middagen, men man bara tappade boken hela tiden (slumrade till). Vi gjorde i ordning dubbelsängen och somnade nog innan huvudet hamnade på kudden.

Första etappen på Nya Zeeland var på cirka 3,5 mil.