Auckland till Coromandel

2009-11-21

Vaknade vid 8-tiden på morgonen. Åt frukost i lugn och ro. Bestämde oss för att åka till ”Hot Water Beach” på halvön Coromandel. I början var det riktigt bra vägar, men ju längre från Auckland man kom desto sämre blev vägarna.

Hamnade bakom en utflyktsbuss, som svängde av vid en utsiktspunkt. Vi gjorde likadant, och tog kort. Sen åkte vi vidare till Cathedral Cove, som ligger utefter samma kustavsnitt som Hot Water Beach. Det var massor av bilar som parkerat i princip överallt utefter vägen, så vi fortsatte framåt för att vända. Men vi hade tur och hittade en ledig plats, reserverad för ”camping cars”, precis där man gick ner mot havet.

Tog ett kort på kusten innan vi gick ner mot havet.

Fotografen blev också fotograferad.

Det växte massor av gigantiska ormbunkar, som nästan såg ut som palmer, överallt utefter stigarna. Vegetationen vid sidan av stigarna var i princip ogenomtränglig och påminde om en djungel (men tätare). Till slut, efter drygt 30 minuters promenerande, var vi nere vid stranden.

Den som har sett filmen ”Prins Caspian” känner igen Cathedral Cove.
Det var genom att gå igenom den som ”barnen” återvände till Narnia. På grund av rasrisk var delar av hålan avspärrad och man rekomenderades att inte stanna inne i den.

Stranden på andra sidan Cathedral Cove var riktigt fin och det var ganska lite folk på den.

Gick tillbaka genom Cathedral Cove och såg bland annat den här klippan som slipats av havet. Kändes lite märkligt att något kunde växa på den.

På vägen tillbaka gick vi ner till ”Stingray Bay” och såg en helt öde sandstrand. Bland de stora stenarna fanns det en hel del skygga, och snabba, krabbor.

Kroppen på dem var ungefär lika stor som en handflata. Gick tillbaka till husbilen och tog en fika, innan vi åkte mot Hot Water Beach. Det var minst lika mycket bilar här, som vid Cathedral Cove. Vi hittade i alla fall snabbt en plats. Gick ner till stranden, och tyckte att det såg ganska märkligt ut.

Stranden var helt öde, bortsett från en stor folkmassa. Syns lite till vänster om mitten. Vi gick förstås också dit. Man kände med fötterna att sanden var riktigt varm på vissa ställen. Många hade med sig stora spadar som man grävde gropar i sanden med, och satte sig i.
Vi tyckte att det var väldigt ambitiöst att ha med sig en stor spade till stranden.

Huvudena som syns i vattnet tillhör surfare.

På vägen tillbaka gick vi förbi en kiosk/souvenirbutik och fick förklaringen till att folk hade spadar med sig. Tror att spadarna blev avskrivna väldigt fort och sen genererade en skaplig vinst. Vi åkte tillbaka någon kilometer och stannade på Hot Water Beach Holiday Park, som verkade ganska ny. Campingägaren tipsade oss om att det var lågvatten nu och att det var en bra idé att hyra en spade och gå ner till stranden.

Hyrde ingen spade utan tog en plats lite i utkanten där vi satte oss och slöade. Träden som syns till vänster är bambu, lite ovanlig syn för oss. Satt och läste några timmar innan det var dags för middag.
Vi var riktigt nöjda med vår första riktiga semesterdag på Nya Zeeland.

Dagens etapp var på cirka 15 mil.