Coromandel till Waitomo

2009-11-22

Vaknade vid 8-tiden igen, verkar som om det är då vi skall vakna. Åt vår ”traditionella” frukost med yoghurt & müsli, rostat bröd med ost och skinka.

Tog oss runt på campingen och tittade. Tog ett kort på Bettan bredvid ett citronträd. Efter lite funderande bestämde vi oss för att åka till Waitomo grottorna. Det var ganska mulet med låga moln i början av färden.

Stannade utefter vägen och tog ett kort. Vid lunchtid började vi bli hungriga och pratade om att stanna för att äta.

Tog varsin ”hemgjord” kycklingburgare på ett litet fik i Te Aroha. Mätta och belåtna åkte vi vidare mot Waitomo Caves. Vägarna håller inte riktigt samma standard som i Sverige, så det tar lite tid att ta sig fram. I Waitomo tog vi in på Waitomo Top 10 Holiday Park innan vi gick mot grottorna. När vi kom till grottorna såg vi att det fanns olika ”turer” att välja på. Vi ville förstås se den berömda grottan med alla lysmaskar, så den var ett måste. Vi fick dela upp det så att vi tog lysmaskgrottan först och Ruakuri grottan nästa dag. När vi väl kom fram till ingången såg vi skyltar om fotografering förbjuden. På GlowWorm.co.NZ kan man se bilder tagna i grottorna. Själva grottan var väldigt turistanpassad, med ståltrappor och plattbelaggda golv.
Höjdpunkten kom på slutet då vi gjorde en kort båttur genom delar av grottan och fick se alla lysmaskar. Det var kolmörkt och det enda som syntes var tusentals lysmaskar, det var som att titta upp på en stjärnhimmel.

Vi poserar utanför grottan.

På vägen tillbaka tog vi ett kort på campingen, vår lilla husbil står ungefär i mitten av bilden.

Som syns på bilden ovan, blev vädret ganska skapligt framåt kvällen.
När kortet togs var det inte många platser lediga.

Vi fick inspiration till middagsmaten av en av våra grannar. Han hade hämtat pizza.

Dagens etapp var på cirka 22 mil.