Rostock till Prag

2011-07-02

Blåste rätt ordentligt redan igår kväll då vi kom till ställplatsen. Hade regnat och blåst hela natten (trodde vi), så det var rätt fuktigt ute. Bestämde att det skulle bli en resdag idag, eftersom det verkade bli grått och regnigt. Betalade för ställplatsen och började åka på småvägar mot Berlin. Vi kom bl.a. till Güstrow, ett samhälle som har enorma mängder med kraftledningsstolpar och ett slott. Det var så mycket kraftledningsstolpar och kopplingspunkter så radion började låta skumt.

Åkte igenom flera jättefina bokskogar, lyckades stanna och ta kort på en av dem (inte den finaste). Fast vi blinkade i god tid och körde väl till sidan blev det en massa tutande från stressade tyskar. Eftersom regnet inte avtog gav vi upp småvägarna och tog oss upp på autobahn. Resan flöt på skapligt, med undantag för lite ”stau” strax före Berlin.

Kom fram till Prag vid 20:30 tiden och åkte till ställplatsen Autocamp Dana i stadsdelen Troja. Såg inte så mycket ut från gatan, men det var ett ganska stort suteränghus som var reception. Hela tomten var omgjord till ställplats/camping, men det var en hel del träd kvar så det var rätt hemtrevligt.

En lugn ”campingvärd” förklarade metodiskt var sevärdheterna fanns och vilka spårvagnar som gick dit. (Det är Einar’s Staropramen som står oöppnad närmast kameran.)

Vi hittade en plats längst in bredvid ett holländskt par som kommit några timmar före oss. Tänkte stanna några dagar och hoppades på åtminstone uppehållsväder. Kostade 510 CZK / natt (drygt 200 SEK).

Dagens etapp var på 60 mil.