Rotorua till Whakapapa

2009-11-25

Uppe vid 8-tiden, och avfärd från campingen vid 09:30. Åkte söderut mot Taupo. Passerade massor av ställen med geotermisk aktivitet. Stannade till vid Huka Falls för att titta. Där finns det ett kraftverk som utnyttjar geotermisk energi för att producera ström.

Det syntes att det fanns värme i vattnet intill kraftverket.

Einar (längst till vänster i båten på bilden) passade på att ta en stilla båttur på floden i 45 knop med Hukafalls Jet. För att förstärka upplevelsen körde man otroligt nära strandkanten, så att båten var centimeter från pinnar, stenar och träd. Det fläktade riktigt skönt i värmen (blev bara varmare ute för varje dag).

Tog ett kort på nedre delen av fallen, från båten.

Sen åkte vi bort och tittade närmare på fallen, som mera var en strid fors.

Fortsatte sen mot Taupo. Från sjöns norra ände såg man den snötäckta vulkanen Mount Ruapehu (2797 m.ö.h).

Buskar med dessa gula blommor växte i enorma mängder utefter vägen.

När vi åkt några mil såg vi både Mount Ngauruhoe (2291 m.ö.h.), till vänster och Mount Ruapehu till höger. Vi tog oss till skidanläggningen en bra bit upp på Mount Ruapehu. Tyvär höll man på med underhåll av liften, så det skulle bli jobbigt att ta sig högst upp. Hade säkert orkat, men vi var lite trötta i fötterna efter allt promenerande igår.

Gick i alla fall upp en bra bit och tog ett kort mot Mount Ngauruhoe (som fortfarande var aktiv). Det syns inte på bilden, men 2 m bakom Einar är det ett lodrätt stup på ca. 50 m.

Åkte neråt igen men stannade för att Bettan skulle kunna posera framför Mount Ruapehu och de svarta ogästvänliga omgivningarna.

Tog också ett sista kort på Mount Ngauruhoe, man ser verkligen att det är en vulkan. Åkte sen ner till Whakapapa Holiday Park där vi stannade för att övernatta.

Dagens etapp var på cirka 18 mil.