San Fransisco till Moss Landing

2012-04-08

Efter frukosten bestämde vi oss för att åka vidare mot ”Highway 1”. San Fransisco har i och för sig mycket mer att erbjuda, men vi var nöjda för den här gången.

Så här såg infarten till ”RV” parken ut. Efter ett antal kilometer var vi ute på ”Highway 1” och såg havet.

Stannade till vi ”Pacifica state beach” och gick ner till stranden. Var alldeles fullt med surfare i vattnet, såg nästan ut som sälar i sina svarta våtdräkter.

I närheten av ”point San Pedro” stannade vi till igen. Såg ett par örnar som svävade på uppvindarna intill klipporna (en syns lite ovanför mitten till vänster).

Hann ta ett kort då en av örnarna svävade ovanför oss.

Efter det lilla samhället ”Half Moon Beach” var det också branta stup utefter vägen. (Faktiskt kändes det lite otäckt om man tittade rakt ner.) Paret som står uppe till höger ville inte gå fram till kanten utan sträckte bara ut kameran och tog ett kort.

Stannade och fikade vid ”Pescadero State Beach”. Här var det inte surfvänligt alls, bara massor av vassa klippor. En hel del folk stod och fiskade här, såg dock ingen som fick napp. Tydligen ska man kunna få ”steelhead” (någon laxsläkting tror vi).

En bit från vattenbrynet och ca. 5 meter upp fanns såna här märkliga formationer i sanden. Antar att havet slagit upp vågor ända hit då det stormat.

Strax innan Santa Cruz stannade vi på en stor grusplan och satt och tittade ner på havet en stund. Hade sett att det fanns en KOA-camping i ”Moss Landing”, så det var dit vi var på väg. Då vi närmade oss samhället såg vi två jättehöga skorstenar och funderade på vad de släppte ut. Åkte i alla fall in till campingen och kollade läget. Fick höra att skorstenarna, naturligtvis, hör till ett av de renaste kraftverken i hela världen (enligt campingpersonalen).

Ställde upp husbilen och gick förbi den lilla hamnen, såg 2 sälar som simmade omkring där. Sälarna hann tyvärr dyka innan vi hann knäppa kort på dem.

Gick ner till sandstranden som var helt öde sånär som på lite fåglar som gick och pickade i sanden. Stranden var säkert ett par kilometer lång. Där man gick ner fanns varningsskyltar om att det fanns rev och starka strömmar men ingen badvakt. Då vi gick tillbaka till husbilen såg vi flera skyltar om ”whale watch”. Vi har varit på valsafari en gång tidigare och det var i och för sig imponerande men en gång räcker. Blev en lugn ”hemmakväll” i husbilen.

Dagens etapp var på cirka 9 mil.