Singapore till Knivsta

2009-12-12

Boardingen blev försenad cirka 20 minuter, men som tur var fick vi taxa ut till startbanan direkt fast vi var sena med boardingen. Planet var proppfullt, och det var en hel del småbarn på den här flighten också. Men man kan inte låta bli att bli imponerad, precis som tidigare var barnen otroligt lugna och tysta hela vägen. Så vi lyckades faktiskt sova en hel del. Einar somnade innan man taxat ut och vaknade till då vi lyfte. Bettan åt maten som serverades mitt i natten (hon var hungrig), Einar sov istället.

Vi satt i bakre delen av planet, Bettan’s huvud skymtar lite till vänster ovanför mitten av bilden.

Kände oss oväntat pigga då vi klev av i Köpenhamn, efter att ha varit på väg i drygt 31 timmar. När vi gick av tog vi ett kort på en av flygvärdinnorna, tyckte att de var väldigt tjusiga i sina uniformer.

Bettan skickade SMS för att tala om att vi kommit till Köpenhamn.

Einar satte sig och skrev lite på hemsidan. Tog en fika i en ganska öde terminal. Sen gick vi bort till vår gate och väntade. Vi fick gå in i gaten och vänta, men det var ingen personal på plats. Däremot var det en hel svärm med folk runt planets framhjul. 10 minuter innan planerad avgångstid kom information om att planets ena framhjul måste bytas, eftersom det satt en spik i det. Man visste inte om det fanns ett nytt hjul som passade, på Kastrup. Ny info skulle komma 10:50. Exakt 10:50 informerade man oss att ny planerad avgångstid var 12:00.

Tog kort genom terminalfönstret på hjulbytet. Man jobbade på bra med hjulbytet, för redan 11:15 ropade man ut att vi kunde börja gå ombord på planet. Nu uppstod ett annat problem, att få tag på alla passagerarna som checkat in bagage på planet. Strategin var att vi skulle kunna lyfta 11:30, och de flesta satt i planet då. Det saknades dock 6 stycken. När klockan var 12:00 och man ropat i alla högtalare ett stort antal gånger saknades fortfarande 1 passagerare. Så nu fick man börja lasta av baggage tills man hittade den saknade passagerarens grejor. (Han hade visst kommit med flyg från New York på morgonen.)

Klockan 12:30 kunde vi äntligen lyfta från Kastrup, med 1 passagerare mindre än planerat. Det var fint och klart väder utefter nästan hela resan upp genom Sverige. Bilden ovan är från Malmö’s utkanter.

När vi landade 13:30 på Arlanda hade det gått 39 timmar sedan vi lyfte från Christchurch i Nya Zeeland. Vi slapp hålla på och krångla med buss eller taxi eftersom Arne var snäll och hämtade oss.
Om man skall summera vår Nya Zeeland resa så har den varit helt fantastisk och klart över förväntan. Visst blev hemresan lite seg och långvarig, men allt vi sett och upplevt gör ändå att strulet på hemresan bleknar bort. Vi packade ur resväskorna och drog igång tvättmaskinen. Middagen blev hämtpizza. Det blev ingen luciavaka för vår del, hade problem med att vara vakna till 20:00.