Christchurch till Singapore

2009-12-11

På morgonen var det var grått, mulet och inte så varmt ute när vi klev upp. Det gjorde inte så mycket, kändes lite lättare att börja resan hemåt då. Vi hade kommit överens om att vi skulle träffa Rachel från Gateway Motorhomes på långtidsparkeringen, klockan 09:00. Vi var några minuter tidiga, men exakt klockan 9 dök hon upp. Småpratade lite om Nya Zeeland. Ingen av oss skulle ha haft något emot att stanna 1 månad till. Samtidigt har vi sett och varit med om så mycket att det ändå känns OK att ta sig hemåt.

På flygplatsen roade Einar sig med att provsitta tomtens stol. Planet var fullbokat, men kom ändå iväg på utsatt tid.

Det var mulet i början av flygningen, men då vi närmade oss Australien var det alldeles klart. Ovan ses Australiens sydkust, några mil väster om Adelaide. Det var ganska många småbarn på planet, men de var otroligt duktiga (så man kunde faktiskt slumra till lite då och då). Landade på utsatt tid i Singapore, 31 grader varmt ute. Tur att vi skulle vara i en luftkonditionerad terminal. Vi hade ju väldigt gott om tid, nästan 7 timmar, så vi var nog sist av planet. Bredvid vårt plan stod en Airbus 380, den var verkligen gigantisk. Gick tyvärr inget vidare att ta kort genom terminalfönstret.

Tog oss bort till fjärilshuset och tittade på fjärilar. De såg lite annorlunda ut än hemma. Det var massor av olika sorter, på bilderna ovan ser man 2 av dem. Sen gick Einar bort till gymmet som ligger bredvid duscharna och körde ett lätt träningspass, medan Bettan tittade i affärer. Efter att vi båda duschat åt vi en lätt middag på en av restaurangerna på övervåningen.

Det fanns en liten damm med stora fiskar i närheten av restaurangen. Fisken på bilden är drygt 40 cm lång.

Ville inte sitta still hela tiden så vi gick ner för att leta efter ett fikaställe. Einar fick vara med på kort när Bettan plåtade några jättestora julgranskulor.

Tog en fika och väntade på att tiden skulle gå. Einar skrev lite på hemsidan.

Löste lite korsord/sudoko och vandrade sen runt lite till i terminalen.
Oväntat mycket folk i rörelse fast det var nära midnatt, Bettan finns med i bild (om man letar lite). Hittade stolar som hade gratis ben/fotmassage som vi testade, det var rätt skönt.