Timaru

2009-12-08

Skapligt väder ute och vi bestämde oss för att ta det lugnt och inte åka någonstans.

Gick ner till stranden. Man har planterat små grästuvor och gjort gångar av trätrall förbi dem. Syftet är att grästuvorna skall växa till sig och binda sanden, som annars blåser bort.

Einar på en öde strand. Såg en människa som badade (enligt campingägaren var vattnet i havet 13-14 grader varmt).

Vi lämnade stranden och gick genom ett grönområde med flera statyer/installationer. Bettan framför en staty som bar titeln ”fredens ansikte”.

Kom sen fram till ”Trevor Griffiths Rose Garden”, som innehöll 100-tals olika sorters rosor. Tog ett kort på Bettan i blomsterprakten.

Lämnade grönområdet intill stranden och gick uppför några trappor till gatuplanet. För oss såg det lite ovant ut med julskyltning och gröna lövträd samtidigt.

Man såg sydalperna i fjärran, även i Timaru. Det blev lite händelsefattigt till slut, så vi åkte bort till Sharpies Golf och hyrde golfklubbor. Fick tag på lite bättre klubbor än igår. De hade till och med ett damset, stålskaft visserligen men i alla fall rätt längd. Herrsetet innehöll bl.a. en driver med stålskaft och en järn etta! Gick bort till golfbanan, 5 minuters promenad från campingen. Det var lite skillnad mot igår, åtminstone i början. Einar gjorde birdie och Bettan fick par, på hål 1 (Highfield).

Bettan på väg mot bollen på hål 2 (Slope), ett par 4 hål på 338/330 meter. Det blåste en hel del, så ibland styrde vinden iväg bollen till ”fel” ställe. Idag spelade vi hål 5 (Shorty), par 3 hålet som vi hoppade över igår. Tyvärr blev det varsin dubbel-boggie.

Hål 8 (dive), ett par 3 på 102 meter, var lite lurigt idag (stor höjdskillnad och kraftig sidvind). Glömde skriva igår att hål 10 (Midway) och hål 12 (Terrace) delade fairway, med en green i varje ände av fairway. När vi slog ut på hål 12 var det ett äldre par som precis slagit ut på hål 10. Vi såg att de blev helt förvirrade. Det låg 4 bollar ganska nära varandra men 2 spelades på hål 10 och 2 på hål 12. När vi möttes mitt på fairway pratade vi lite med det äldre paret (som var tyskar) om banlayouten. De höll med oss om att det var onödigt spännande att ha samma fairway till 2 motriktade hål.

Som man ser på bilden från hål 17 (Gap) hade det börjat mulna på lite, kanske berodde på att det slutat blåsa.

Bettan på väg att spela fram på hål 18 (Home). Precis som igår fick Bettan bäst resultat, men Einar förbättrade sig mest. Efter avslutad runda var vi jättehungriga och inte sugna på att laga mat. Gick bort till en restauranggata en bit från campingen. Men det blev snabbmat. Ingen av oss hade ätit på Kentucky Fried Chicken. Nu har vi gjort det, och behöver inte göra om det. Otroligt flottigt och kladdigt, men man blev rejält mätt. Satt och löste korsord och pratade tills det var läggdags.