Groveland till San Fransisco

2012-04-06

Inatt var det verkligen kallt, -6 grader på morgonen. Var glada över att det fanns gasolvärmare i bilen, så vi hade det varmt och skönt.

Gick ut och tog ett kort, bakom husbilen, på de frostvita gräsmattorna. Eftersom det fanns gratis internet passade vi på att ringa lite till Sverige, via Skype. Hörde att det hade kommit mera snö, som låg kvar, lite trist att höra. Gick till receptionen för att betala, de hade haft datorstrul igår då vi kom. Fortsatte sen på highway 120, mot San Fransisco.

Stannade till vid en ”Vista Point” ovanför ”Toulumne river” och tog kort. Tror att det är mistlar som hänger i trädet till höger. Några tyskar med en mindre, hyrd, husbil kom fram och frågade oss om råd. De hade ingen ström inne i bo-delen av sin husbil (misstänkte att de bara dragit ur batteriet).

Då vi precis passerat samhället Moccasine såg vi flera husbåtar nere vid ”lake Don Pedro”. Var bara tvungen att åka ner och ta kort på några av dem. (Såg att man kunnat stanna med husbilen vid ”Don Pedro recreation area” för 36$/natt.)

Stannade till vid en ”Vista Point” vid en annan del av ”lake Don Pedro”. Fortsatte sen på den hitills riktigt fina vägen (oväntat bra väg faktiskt).

Då vi passerat Livermore såg vi ganska många, lite simplare, vindkraftverk.

Efter ett tag blev det som tidigare med otroligt ojämn och dåligt underhållen väg. Var tvungna att svänga av och kolla att cyklarna inte skakat loss. Då vi svängde ut på vägen igen såg vi att vi i alla fall var på väg mot köerna. Väl framme i San Fransisco åkte vi mot en camping som skulle finnas mitt i stan. Vi var lite tveksamma, men enligt GPS’en skulle det vara så. Upptäckte att det inte alls fanns någon camping på den adressen. Nu var vi mitt inne bland alla San Fransisco backarna, något som vi bara skojat om. Kan berätta att det var en intressant upplevelse att ta sig fram med husbil där. Mycket bilar, smalt/trångt och väldigt brant.

Tog ett kort då vi var på väg därifrån (i en av de mindre och bredare backarna). Ställde in GPS’en på en camping som skulle ligga i Candlestick park, bredvid arenan. Den fanns och vi ställde upp husbilen, för 76,5$/natt (dyrast hitills). Var betydligt varmare här, funderade ett tag på om vi skulle köra igång AirCondition. Tvättade lite kläder och tog det lugnt. När det var dags för mat orkade vi inte åka iväg. Beställde istället pizza från North Beach Pizza. Bettan beställde en ”small” och Einar en ”medium size”, som skulle levereras till husbilen. Pizzan kom punktligt och vi konstaterade att vi kunnat dela på en ”small size”. Stoppade in massor av ”pizza slice” i frysen, synd att bara slänga dom.

Dagens etapp var på cirka 25 mil.