Ricmond till Westport

2009-11-30

Den här dagen var extremt grå, nog den vädermässigt sämsta hitills. Det regnade rejält när vi vaknade. Låg och läste ett bra tag innan vi klev upp. Lyssnade på melodikrysset via webben och löste det ganska enkelt. Åkte sen mot Westport i dis och duggregn. Vädret var nog ungefär som hemma. Skillnaden var väl temperaturen (+17), grönskan och ljuset (dagsljus 14 timmar).

Utefter en kilometerlång strand hade folk lagt ned en del möda på att bilda hundratals ord/namn med stenar. Vägen mellan Nelson och Westport skall vara väldigt vacker, vi såg tyvärr inte mycket av detta.

Tog ett kort på diset/dimman då vi stannade för att fika.

Lite senare svängde vi på skoj upp mot en utsiktspunkt (50 meter från vägen), ”Spooners Range Lookout”, det var inte mycket man såg.

Åkte vidare i dimman. Så här såg det ut några timmar senare. Bitvis åkte vi inne i molnen, eller om det bara var dimma. Pratade med en kille på en bensimack, när vi stannade och tankade. Han tyckte det var bra att det äntligen kom regn, eftersom det var väldigt torrt i marken innan.

Tog ett kort på vägen när det lättat lite.

En del vyer fick i och för sig något mystiskt över sig. Men annars var det mest jobbigt med regnet/diset. Var till slut framme vid Westport Holiday Park & Motels. Checkade in och hittade en bra plats. Vi hade sett på väderprognosen att det nog skulle bli en dag till med lite sämre väder innan det lättade. Kändes inte som nåt stort problem, vi hade ju precis kommit till sydön.

Avslutade kvällen med att tända ett av våra (2) adventsljus och ta varsitt glas vin.

Dagens etapp var på cirka 21 mil.